Esports de muntanya

Un grup editorial demana que s'autoritzin els esports a l'aire lliure

Es proposa que l'11 de maig sigui la data d'autorització de pràctiques esportives com l'skimo o el senderisme

Després de més de trenta dies de confinament a França, el Govern gal ha començat a planificar com serà el desconfinament. Ja hi ha data: l'11 de maig. A partir d'aquesta data es podran reiniciar algunes activitats a l'aire lliure. Malauradament no està clar que hi hagi llum verda per als esports que tenen per escenari majoritari els espais oberts, com ara l'esquí de muntanya o els aquàtics.

Per aquest motiu el grup editorial francès Nivéales Médias, ha signat una carta oberta a Roxana Maracineanu, ministra d'Esports, psol·licitant la represa de les activitats a l'aire lliure a partir de l'11 de maig.

Nivèles Média és l'empresa editorial que està darrere de publicacions com ara Wider, Montagnes Magazine, Grimper, Skieur, Big Bike, Snowsurf, Ski Magazine, Trek, Grands Reportages, Wind, Kiteborder, SUP i Vertical.

A la carta es recorda que totes les activitats a l'aire lliure van acabar precipitadament la seva temporada d'hivern: des d'estacions d'esquí fins als refugis de muntanya, entre altres. Ara arriba el moment, doncs, d'autoritzar la represa de les pràctiques esportives a l'aire lliure com més aviat millor.

La prohibició de practicar esports de cert risc a la muntanya s'entenia més per la possibilitat d'haver de mobilitzar serveis d'emergència, en un moment en què els hospitals podien arribar al col·lapse en destinar tots els recursos als afectats per la Covid-19, que no pas pel risc de contagi.

A la petició també recorda que els aficionats als esports a l'aire lliure, com la gran majoria dels francesos, han seguit escrupolosament la petició del govern de quedar-se a casa. Ara però, quan l'alerta sanitària als hospitals s'ha relaxat, cal valorar la possibilitat d'autoritzar la pràctica esportiva en espais a l'aire lliure. Per aquest motiu es demana que a partir de l'11 de maig, data d'inici progressiu del desconfinament a França, els esportistes puguin, amb mesures preventives i mai en grup, practicar l'esquí de muntanya, caminar per muntanya i trekking, anar en bicicleta, escalada, alpinisme, bicicleta de muntanya o activitats nàutiques com ara el windsurf i kitesurf. Són activitats que no requereixen contacte físic amb altres practicants.

Finalment recorda que aquests esports a l'aire lliure han generat una important activitat econòmica al seu entorn, que pot anar des dels professionals de les diferents federacions als fabricants d'equips, passant per allotjaments, guies o agències. Suggereix que cada prefectura en supervisi el procés a cada departament.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)