Èxits a quatre bandes
Atletisme. La delegació catalana, amb vuit medalles i el doblet de Redondo i Castells en martell, puja al podi en els quatre escenaris de la primera jornada del campionat d’Espanya condicionat per la Covid-19
El duel entre Laura Redondo i Berta Castells en martell, resolt aquest cop a favor de la gavanenca, va marcar la primera jornada del campionat d’Espanya, repartit en quatre escenaris, dos a Madrid (Moratalaz i Vallehermoso), a més de Getafe i Alcobendas per evitar aglomeracions en temps de pandèmia. L’atletisme català, amb un balanç de vuit medalles (una d’or, tres d’argent i quatre de bronze), va pujar al podi en tots quatre escenaris, distribuïts per especialitats. A Moratalaz, Laura Redondo (FC Barcelona) venia avalada per la millor marca del curs (69,02 m) i ho va ratificar amb el seu segon títol estatal (2015) amb un registre de 68,12, assolit en el seu segon intent. Amb la victòria, la llançadora blaugrana va frustrar el repte de la torrenca Berta Castells (València), que aspirava al seu dissetè títol i es va haver de conformar amb la segona plaça, amb 64,75 m.
Triplet en velocitat
També hi va haver protagonisme català a Getafe, l’escenari de la velocitat. En la final de 100 m, Jaël Bestué (Barça), amb la seva millor marca de l’any (11.61), i Estela García (Nike), amb 11.80, es van classificar en segona i tercera posició respectivament, darrere de la castellana Paula Sevilla, campiona amb 11.52. La maresmenca Ona Rossell (Cornellà) va completar el bon paper de les catalanes, amb el quart lloc i la seva millor marca personal (11.91). El jove Arnau Monné (Barça) també va pujar al tercer graó del podi en l’accidentada final de l’hectòmetre masculí. El velocista blaugrana va acreditar el mateix registre que el segon classificat (10.52), Sergio Juárez (Playas de Castelló). El títol va ser per a Pablo Montalvo (Marathon), amb 10.40. La final es va haver de disputar dues vegades. En la primera temptativa, els trets d’anul·lació de la cursa es van executar amb molt de retard, quan la majoria d’atletes ja havien recorregut els 100 metres pertinents. En la segona temptativa, mitja hora més tard, va ser desqualificat per sortida nul·la el gran favorit, Sergio López, que havia estat el més ràpid en la sèrie anul·lada.
Ezzaydouni, tercer
L’estadi Vallehermoso (Madrid) va ser el marc de les proves de mig fons i fons, i aquí l’estendard de l’atletisme català va ser Ibrahim Ezzaydouni (Barça), tercer en els 3.000 m obstacles amb 8:32.10. El canetenc va fer la selecció definitiva quan faltaven quatre voltes per al final, però en els últims 400 m no va poder respondre a l’atac de Dani Arce i Fernando Carro, que es va emportar el títol en l’esprint.
Millors marques en salts
Cronològicament, el primer podi català va arribar en la sessió matinal a Alcobendas, seu de les proves de salts, a càrrec de Xesc Tresens (Barça), que va obtenir la plata en alçada després d’elevar el seu llistó personal fins a 2,19 m. L’últim guardó també va ser en aquest estadi, amb la tercera plaça i marca personal de Ramon Adalia (AA Catalunya) en triple salt (16,33 m).
Guerrero, endavant
Una de les atraccions de la jornada era veure com la banyolina Esther Guerrero (New Balance) superava les semifinals de 800 m i 1.500 m en el seu repte de fer el doblet. I ho va fer amb molt bona nota. Acostumada a tibar del grup des de les posicions capdavanteres, Guerrero es va limitar aquest cop a segellar l’accés a la final desgastant-se el mínim possible. En tot cas, es va classificar per a les dues finals amb suficiència: va ser segona en els 800 m amb 2:10.92, i mitja hora després, tercera en els 1.500 m, amb 4:29.22.