Tennis

Paula Badosa es reivindica

Tennis. Roland Garros. La de Begur venç Stephens, tota una campiona de l’obert dels EUA 2017, i arriba per primer cop als setzens d’un Grand Slam

La catalana Paula Badosa (87a de la WTA) va assaborir ahir el seu triomf probablement més transcendent en superar la nord-americana Sloane Stephens (29) per 6-4, 4-6 i 6-2 en una hora i 40 minuts en la segona eliminatòria de Roland Garros, torneig que va guanyar el 2015 en la categoria júnior i en el qual aquest any s’estrena en el quadre final. Mai abans havia arribat al tercer partit d’un Grand Slam –setzens de final– i ho fa, havent eliminant la finalista a París del 2018 i campiona de l’obert dels EUA el 2017, que es va haver d’agenollar davant la solidesa de la de Begur, que va cometre la meitat d’errors no forçats –18 per 36– i que va saber reaccionar en el tercer set després d’haver malbaratat un 4-2 a favor en el segon, que semblava que duia ben encarrilat. Stephens va ressuscitar amb virulència amb un parcial de 4-0 segellat 2/2 en pilotes de trencament –3/3 en tot el partit per 5/13 de Badosa–i va forçar el tercer acte. La nova deixebla de Javier Martí, tècnic amb el qual Badosa s’ha estrenat a París, no es va immutar i, amb el caràcter que ja va constatar en el primer partit en una situació similar, va arrodonir un tercer set impecable, avançant-se de seguida amb dos trencaments (3-0) que li van aplanar el camí definitivament. Un dels aspectes del joc que la van catapultar va ser l’eficiència en el servei, amb un 74% de punts guanyats amb el primer (34/46) i un destacable 61 amb el segon (14/23). La seva rival serà la letona de 23 anys Jelena Ostapenko (43a), cogeneracional de Badosa –22 anys– i campiona a París el 2017 amb un joc molt agressiu. Sembla que ha recuperat el fil perquè ahir va atropellar contra tot pronòstic per 6-4 i 6-2 la txeca Karolina Pliskova (2), que, tot i ser una gran jugadora amb un servei de quirats, continua fent figa en les grans cites.

Bolsova, adeu en dobles

La palafrugellenca Aliona Bolsova, que el 2019 es va plantar als vuitens i que dilluns va quedar eliminada en individuals, es va acomiadar ahir del torneig després de perdre en el quadre de dobles al costat de la noruega Ulrikke Eikeri per 5-7, 6-1 i 6-3 contra la nord-americana Carter i la brasilera Stefani (10).

Djokovic, poca feina

El serbi va apallissar el lituà Ricardas Berankis per 6-1, 6-1 i 6-2 en un tres i no res (1h23) sense esforç aparent. Se les haurà amb el colombià Daniel Galán (153è). El grec Stefanos Tsitsipas (5) tampoc no va titubejar contra l’uruguaià Pablo Cuevas: 6-1, 6-4 i 6-2 en 1h28. S’enfrontarà a l’eslovè Aljaz Bedene.

LA PROTAGONISTA

El triomf em dona confiança. Sempre m’havien dit que podia guanyar aquests partits però mai ho havia fet
Paula Badosa

Carballés sorprèn i Ramos perd

Un tècnic català, l’exjugador Pere Riba, va celebrar amb èmfasi el triomf del seu jugador, l’andalús Roberto Carballés (101è), que va fer saltar la banca davant del reputat canadenc Denis Shapovalov (9) en una marató de 5 hores justes i que tampoc mai abans havia tastat la tercera eliminatòria d’un torneig gran: 7-5, 6-7 (5), 6-3, 3-6 i 8-6. L’altra actuació catalana, malauradament, va acabar amb la derrota d’Albert Ramos (44è), que no va aprofitar les oportunitats contra l’hongarès Marton Fucsovics (63è): 7-6 (2), 6-3 i 7-5. L’altre català en el torneig, el doblista Marcel Granollers, va vèncer el duel de setzens al costat del seu company Horacio Zeballos (2) contra l’australià Evans i el polonès Hurkacz per 6-2 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)