Tennis

Nadal frena l’emergent Sinner i accedeix a les semifinals de Roland Garros

Tennis.

El mestre i dotze cops campió a Roland Garros Rafa Nadal (1) ha frenat aquesta matinada l’ímpetu i la qualitat emergent de l’italià de 19 anys Jannik Sinner (75è de l’ATP) i s’ha plantat per 34a vegada a les semifinals d’un Grand Slam: 7-6 (4), 6-4 i 6-1 en un partit que s’ha acabat a quarts de dues de la matinada i que ha durat 2h49. Tots dos han sortit reforçats del duel de baixa temperatura –sobre els 12 graus– de la central. Nadal ha superat el primer rival de cara i ulls de la present edició en el seu partit número 100 a París en un torneig fetitxe en què ja atresora 98 victòries i jugarà divendres la semifinal davant de l’argentí Diego Schwartzman (12), un rival molt dur davant del qual va perdre fa ben poc a Roma i que dimarts va signar una exhibició de fe, qualitat i força física davant de Dominic Thiem (34), el recent campió de l’obert dels EUA.

Sinner ha agradat i molt. Amb un revés molt ràpid a dues mans en què no deixa baixar la bola, caràcter i una dreta prou plana que va com un tro, ha plantat cara i de quina manera en els dos primers actes, tot i que li han tremolat una mica les cames quan s’ha vist per davant tant en el primer set com en el segon.

Amenaçador, Sinner ha trencat en l’onzè joc (5-6), però Nadal, que no havia disposat de cap oportunitat en tot el set, ha respost amb rapidesa quan a l’italià l’han assotat els primers dubtes del partit (6-6).El balear, que ha fet molt mal amb la dreta paral·lela obrint pista prèviament sobre el revés rivals, ha apujat el nivell en el tie-break i se l’ha fet seu (7-4) després d’una hora i 12 minuts de lluita. El transalpí s’ha situat amb un 3-1 favorable en el segon acte, amb un break amunt i ganes de gresca. Però Nadal, que ha anat apujant el nivell i la potència del seus cops a partir del tram final del primer set, ha imposat la força de la seva dreta i li ha endossat un parcial de 5-1 amb què ha encarrilat el partit. en el tercer, el manacorí s’ha exhibit i Sinner ja no ha trobat respostes a l’allau de joc del vigent campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)