Tennis

Nadal escombra Djokovic i obté el seu tretzè Roland Garros

Tennis.

Rafa Nadal (1) ha derrotat avui el serbi Novak Djokovic (2-) per 6-0, 6-2 i 7-5 en dues hores i 41 minuts completant un monòleg majestuós i allarga el seu regnat a Roland Garros amb tretze títols en tretze finals. El balear, que no ha perdut cap set en tot el torneig, atrapa Roger Federer amb 20 Grand Slams en la cursa de la història. Djokovic, número 1 que només havia perdut un partit en el curs i per desqualificació, es queda en 17. Tan sols 1.000 privilegiats espectadors han vist en directe l’exhibició del balear a la Philippe-Chatrier, que s’ha jugat amb el sostre tancat estrenat enguany, una altra singularitat en una edició plena de particularitats.

El mur Nadal, ho ha tornat tot, ha trencat en el primer joc tot just en la primera pilota i aixecant un 40-15 i no ha perdonat amb el seu servei (2-0). El segon break de la tarda ha arribat en el tercer joc (3-0) i ha agreujat encara més els dubtes del serbi, que ha intentat tallar el ritme per evitar els intercanvis llargs amb bon criteri tàctic i ha reiterat l’aposta per les deixades que tant s’han vist enguany amb la pista més lenta per les condicions de la tardor i per un canvi de pilotes, més pesades segons els entesos per una major absorció de la terra. Les cames i la confiança cada cop més solidificada de Nadal han esguerrat el pla en un inici somiat. El nivell de dificultat era més alt del que reflectia el resultat perquè Djokovic estava fent un bon partit a pesar de les circumstàncies. I així ho constata el quart joc, quan el balear ha salvat amb caràcter tres pilotes de trencament favorables al serbi. Nadal ha acabat segellant el 4-0 amb un ace que ha rubricat un joc amb punts sublims per part de tots dos. El 40-0 del cinquè joc per a Nole s’ha acabat transformant en el tercer trencament de Nadal, corroborat amb un revés creuat impressionant (5-0). Nadal ha vorejat la perfecció en el primer parcial, amb només 2 errors no forçats i una exhibició de cames brutal: 6-0 en 48 minuts en una demostració de força segellada amb un altre ace.

Tot i que el manacorí ha tingut tres pilotes més per trencar en el primer joc del segon acte, Djokovic ha acabat celebrant el seu primer joc del partit (0-1). Poc li ha durat l’alegria: 2-1 avall amb un altre break en contra. De fet, Nadal duia 4/12 i havia tingut pilotes de conversió absolutament en tots els torns de servei rivals. Tampoc no ha sabut rendibilitzar Nole la seva quarta possibilitat de fer mal al servei rival (3-1) i Nadal ha tornat a esmicolar el del serbi (4-1) encarrilant definitivament el set, que ha tancat per 6-2. Duia tan sols 6 errors en tot el meteòric duel. Ha acabar ela partit amb 14 per 52 del perdedor.

El de Belgrad ha guanyat el primer joc del tercer parcial, un fet fins llavors inusual (1-0) que l’ha encoratjat. Ha seguit per davant (2-1) igualant les sensacions. Amb 2-2, Nadal ha clavat una altra queixalada a la jugular del serbi i en blanc (2-3), un cop dur materialitzat amb dues pilotes estimbades contra la xarxa seguides de Djokovic fruit de la impotència. A pesar de tot plegat, el campió del 2016 ha tingut pilota de trencament en el sisè joc. S’ha jugat una deixada prou bona, però Nadal ha sortit a temps esperitat i ha resolt l’entrellat. La perseverança i un revés paral·lel a contrapeu ha atorgat a Nole el seu primer break després de dues hores i deu minuts (3-3). Engrescat i encadenant bones accions, ha agafat el fil del partit (4-3). Nadal ha aguantant l’embranzida (4-4). En el seu joc més teatral –remugant els errors i cridant els encerts– Nole, valent perquè s’ha jugat un segon servei a 188 quilòmetres per hora, ha salvat pilota de trencament en contra que hauria estat mortal (5-4). Nadal ha replicat (5-5) i ha esmicolat el partit amb una doble falta del balcànic comesa en un moment fatídic (5-6) . Ha servit pel campionat amb pilotes noves i ha tancat en blanc amb un servei obert directe arrodonint el seu triomf número 100 a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)