Tennis

El Peque és el vuitè home

Tennis. Malgrat perdre contra Medvédev en els quarts de París-Bercy, la derrota de Carreño contra Nadal el classifica per jugar la copa Masters

L’argenti Diego Schwartzman El Peque (6) va viure ahir emocions contraposades. Primer va ser apallissat pel rus Daniïl Medvédev (3) en els quarts de final del Masters 1.000 de París-Bercy per un contundent 6-3 i 6-1 en un monòleg de 63 minuts que va ser la conseqüència tant del talent del vencedor com de la inconsistència del perdedor. Però, hores més tard, va celebrar un dels majors èxits de la seva carrera arrodonint el cartell de participants en les ATP Nitto Finals, la tradicional copa Masters, que es jugarà de nou a l’O2 de Londres del 15 al 22 de novembre. El combatiu tennista sud-americà hauria certificat l’accés arribant a les semifinals, però també en feia prou si l’asturià Pablo Carreño (9), que també ha fet una gran temporada i era l’únic que encara li podia arrabassar la plaça, no guanyava el torneig. Rafa Nadal va esvair el somni de Carreño per 4-6, 7-5 i 6-1 en un partit entremaliat –7-0 en el cara a cara–i aspira al seu primer títol a l’indoor de París. Se les haurà avui contra l’alemany Alexander Zverev (4). L’altra semifinal la jugaran el canadenc Milos Raonic (10) i Medvédev.

Schwartzman entra com a vuitè classificat, doncs, en una llista en què ja s’havien assegurat la participació per aquest ordre de puntuacions netes de l’any: Novak Djokovic, Rafa Nadal, que tampoc mai no ha guanyat el títol, Dominic Thiem, Daniïl Medvédev, Stéfanos Tsitsipas –el vigent campió–, Alexander Zverev –vencedor el 2018–i Andrei Rublev, revelació del curs amb cinc títols (39-7). El sis cops campió entre el 2003 i el 2011 Roger Federer és el quart en la llista i s’havia guanyat el dret però s’està recuperant de la seva lesió en un genoll que fa mesos que el té apartat de les pistes.

Granollers, l’únic català

El barceloní Marcel Granollers jugarà la competició de dobles de la copa Masters amb l’argentí Horacio Zeballos. Serà la cinquena participació amb tres parelles diferents del català, campió el 2012 al costat de Marc López. Granollers, que no ha jugat a París –Zeballos ha fet tàndem amb el colombià Robert Farah i van caure en el debut–, prepara la cita després d’uns dies en què no ha volgut forçar perquè arrossegava petits problemes físics.

Rànquing del 2020 Punts
1r. Novak Djokovic 11.830
2n. Rafa Nadal 9.850
3r. Dominic Thiem, 9.125
4t. Roger Federer 6.630
5è. Daniïl Medvédev 6.150
6è. Stéfanos Tsitsipas 5.925
7è. Alexander Zverev 5.015
8è. Andrei Rublev 3.919
9è. Diego Schwartzman 3.455 *Federer està lesionat.

Tres jugadors del RCT Barcelona

Tres dels jugadors que disputaran la copa Masters tenen llicència amb el RCT Barcelona: Rafa Nadal, Andrei Rublev i Marcel Granollers. Recent vencedor a l’ATP de Viena, Rublev, que ja fa temps que viu a Barcelona, ha estat un dels jugadors que ha fet eclosió en aquest atípic 2020. Rublev es va donar a conèixer al públic català quan en l’Open Banc Sabadell del 2015 va derrotar Fernando Verdasco. Mesos després va ser heroi contra Espanya en la copa Davis, en una eliminatòria jugada a Vladivostok en la qual va prendre part un altre jugador del club, Tommy Robredo, que en el primer partit va derrotar clarament el rus. Rublev va sentenciar davant de Pablo Andújar, un altre jugador del RCT Barcelona, en el cinquè partit de l’eliminatòria. No és l’únic rus del primer equip del club, que també té Karen Khatxanov (19è de l’ATP). També juguen amb llicència del club el castellonenc Roberto Bautista (13è), l’asturià Pablo Carreño (15è) i l’italià Fabio Fognini (16è). El RCT Barcelona té, per tant, sis top 20.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)