Més esport

El Cervélo aparta Florencio per haver-se automedicat

Es va posar una pomada amb efedrina, una substància prohibida

El ciclista, que es volia curar les hemorroides, lamenta l'error

L'equip Cervélo va decidir divendres a última hora deixar fora del Tour de França el ciclista de Mont-roig Xavi Florencio per «una violació de conducta interna», segons el comunicat oficial de l'equip suís. Florencio, després d'admetre que aquest va ser el pitjor moment de la seva carrera, va voler aclarir els fets que van conduir a aquesta gravíssima sanció del seu equip, que li va impedir prendre la sortida en el pròleg de Rotterdam. «Després de la volta a Suïssa estava concentrat a Andorra per continuar els entrenaments de cara al Tour. Em van sortir unes hemorroides que cada vegada eren més doloroses. Vaig anar a la farmàcia i em van donar Hemoal, que és el que tothom fa servir. En el prospecte no hi vaig veure cap contraindicació per als esportistes. Ahir al matí, abans d'entrenar-me, vaig comunicar al metge el problema que tenia i em va dir que aquesta pomada conté efedrina –una substància prohibida– i ho va comunicar a la UCI perquè les restes triguen dos o tres dies a desaparèixer i hi havia el perill de donar positiu en un control. Per això van decidir apartar-me de l'equip.»

Florencio reconeix que tot plegat va ser culpa seva i lamenta el perjudici que causarà al seu equip, que haurà de sortir amb un corredor menys (8) perquè el reglament no deixa substituir un ciclista que ja està inscrit. «Hauria d'haver-me posat en contacte amb els metges abans d'automedicar-me, però mai vaig pensar que una pomada com aquesta, que la compres sense recepta, pogués contenir aquesta substància. Ha estat un error lamentable i em sento molt malament perquè havia treballat molt intensament per arribar en les millors condicions possibles a aquest Tour.»

Florencio (30 anys) havia de fer de gregari de Carlos Sastre, que aspira al podi, i del noruec Thor Hushovd, que intentarà guanyar per segon any seguit el mallot verd de la regularitat.


Florencio: «Ha estat un error lamentable, abans hauria d'haver parlat amb el metge de l'equip»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)