Natació

Zamorano, en la bona línia

Natació. La nedadora del CN Sant Andreu és cinquena en la final dels 200 m esquena a l’europeu i participa amb Vall en el rècord dels 4x100 m estils

El campionat d’Europa de natació, preludi de la gran cita olímpica, va viure ahir l’última jornada amb la presència de Jessica Vall i África Zamorano, que van acabar el campionat amb un gust agredolç. La segona va ser cinquena en la final dels 200 m esquena a la tarda (2:09.76), una prova per a la qual ja tenia la mínima olímpica, un requisit que va tornar a millorar. De fet, la nedadora del CN Sant Andreu va afrontar el campionat amb un ull posat a Tòquio conscient que, després d’un 2020 tan extraordinari (i no en el bon sentit), cal reservar forces.

En la jornada matinal la barcelonina va fer el primer relleu en les eliminatòries dels 4x100 m estils en un quartet que feia el seu debut en un campionat internacional i que es va quedar a les portes de la seva primera final i de la mínima olímpica. Jessica Vall, en la braça, va ser la segona rellevista i el quartet el van completar Aina Hierro i Lidón Muñoz. Van tancar el cronòmetre en 4:02.38, nou rècord d’Espanya, clarament per sota del que havia aconseguit l’equip espanyol en l’europeu de Berlín del 2014 (4:01.97). Dinamarca va ser l’equip que va fer el vuitè millor temps i va barrar el pas a la final (4:01.97) a les nedadores de la RFEN.

Ja a la tarda Zamorano no va semblar notar el desgast i durant bona part de la final dels 200 m esquena va lluitar pel tercer lloc, però l’acceleració final de les seves rivals va ser excessiva per a les seves possibilitats. El títol va ser per a la italiana Margherita Panziera, que va fer un nou rècord dels campionats (2:06.08). La plata va ser per a la britànica Cassie Wild (2:07.74) i el bronze per a l’hongaresa Katalin Burian (2:07.87).

En la final dels 400 m estils el mallorquí Joanllu Pons (CN Sant Andreu) es va haver de conformar amb el setè lloc (4:16.75) en una prova en què també té la mínima per a Tòquio. Al matí havia fet la seva tercera millor marca de sempre (4:14.16) però en la final no va trobar el mateix ritme. L’exhibició del campió, el jove rus Ilya Borodin, va ser fenomenal ja que va batre el rècord mundial júnior (4:10.02) i va posar punt final al domini dels hongaresos en aquesta prova en la darrera dècada.

En els 400 m lliure Simona Quadarella va confirmar la seva condició de reina del fons en repetir l’or que ja va aconseguir en els 800 i els 1.500 m.

PROTAGONISTA

L’objectiu era gaudir de la final i lluitar amb les millors sense pensar en una marca