Hoquei sobre herba

Espanya planta cara però perd els quarts de final contra Bèlgica (3-1)

Espanya ha fet patir Bèlgica en els quarts de final d’hoquei herba dels Jocs de Tòquio, però ha acabat claudicant per 3-1 davant la qualitat de la subcampiona olímpica i campiona del món, que ha remuntat amb determinació en el tercer quart el gol de David Alegre. Els belgues han dut el pes amb una gran qualitat i el conjunt de Fred Soyez, amb tretze catalans en la plantilla, s’ha defensat amb el ganivet entre les dents amb un gran rigor i molt de sacrifici. Bèlgica, que ha hagut de recórrer a les accions a bola aturada per trobar una escletxa, s’enfrontarà al vencedor del partit entre la Índia i la Gran Bretanya. L’altra semifinal el jugaran Austràlia i Alemanya. L’equip estatal obté el diploma olímpic en el comiat del tècnic Fred Soyez i dels mítics Cortés, Quemada, Oliva i Alegre.

D’entrada, Pau Quemada ha llançat un penal córner que no ha pogut transformar (3’). Espanya, no obstant això, s’ha avançat en el minut 26’ amb un gol de David Alegre protestat pels belgues però confirmat pel vídeo arbitratge. La bola l’ha desviat un defensa rival que ha enganyat al seu porter.

El somni s’ha començat a esvair en el tercer quart, quan l’especialista Hendrickx ha clavat el cinquè penal córner favorable a Bèlgica (1/5). El conjunt de Fred Soyez ha disposat d’un penal córner que tampoc ha transformat (0/3). Bèlgica s’ha avançat en el rebuig d’un penal córner amb un gol de Boon (41’). Pau Quemada tampoc no ha pogut superar el gran porter belga en el quart penal córner a les acaballes del tercer quart (0/4). L’equip de Soyez s’ha abocat en atac i ha fet perill infructuós. Ha defensant bé un altre penal corner (2/10) pels rivals però no ha pogut aturar el llançament del letal Hendrickx en l’acció posterior, un altre penal córner (3/11) que ha sentenciat el partit amb poc més de 3 minuts per davant. Espanya ha fallat el seu cinquè penal córner i no ha pogut inquietar.