Ciclisme

Roglic sentencia la Vuelta als llacs de Covadonga en una etapa grandiosa

L’eslovè i Egan Bernal han atacat a 60 km de l’arribada en la Collada Llomena agafant tots els rivals a contrapeu

L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma) ha completat una exhibició portentosa en la 17a etapa de la Vuelta amb victòria en solitari en el llegendari port dels llacs de Covadonga. Roglic, que ha recuperat el mallot de líder, ha deixat la resta de favorits a 1:35 i ha deixat pràcticament sentenciada la general. Enric Mas i Miguel Ángel López (Movistar) són ara tercer i segon a 2:22 i 3:11 respctivament.

L’altre heroi del dia ha estat el colombià Egan Bernal (Ineos), que ha fet un atac suïcida a 60 km de l’arribada en la Collada Llomena. Roglic, valent, ha decidit seguir-lo i plegats han creuat el coll amb gairebé un minut d’avantatge. En el descens, amb pluja, boira i fulles a la carretera, han arriscat i s’han passat de frenada en algun revolt però han aconseguit augmentar la diferència a més de dos minuts. Pel camí han caigut, entre d’altres, el noruec Eiking, que defensava el lideratge, Vlasov i Verona, entre d’altres. Ja en la pujada final, en el tram més dur, Roglic ha deixat enrere Bernal i tot el cansament acumulat ha aconseguit mantenir la diferència malgrat el treball incansable rere seu de l’equip Bahrain Victorius i dels atacs de Mas i López. Bernal, fos, ha acabat essent atrapat pel reduït grup d’escaladors que ha lluitat pel segon lloc. Kuss (Jumbo Visma) ha esprintat en els metres finals i ha segellat el doblet per al seu equip en una jornada difícil d’oblidar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)