Atletisme

La pista coberta de Sabadell obrirà portes al desembre

Atletisme. Es mantindrà la part central original i la corda de l’anella malmesa se substituirà temporalment per la pista del Palau Sant Jordi

El serial de la pista coberta de Sabadell comença a veure la llum i recobrarà la seva activitat atlètica a mitjan desembre. Davant la certa urgència de temps i després de llargues negociacions a quatre bandes, la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) i les administracions implicades (l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat, la Diputació i el Consell Superior d’Esports) han aconseguit els recursos necessaris i han trobat la solució tècnica per salvar la temporada hivernal. Serà una fórmula mixta. Es mantindrà la part central de la pista de Sabadell, que presenta un estat perfecte, i s’instal·larà l’anella de la corda del Palau Sant Jordi, la del mundial de 1995, en substitució de la pista malmesa per serres radials quan el pavelló es va convertir en un hospital de campanya a l’inici de la pandèmia. Així s’explica a través d’un comunicat emès pel president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas.

La restauració de la pista original seria ara per ara inviable, tenint en compte que al gener comença la campanya indoor. Els tràmits de l’administració quan s’executa una obra pública han de complir una sèrie d’etapes per imperatiu legal, i amb aquests terminis no s’arribaria a temps per començar el curs amb normalitat. En tot cas, la solució trobada ve avalada per estudis que donen viabilitat al projecte. Quan s’acabi la temporada hivernal del 2022, començaran les obres de reconstrucció de la pista amb la garantia i el temps suficient per enllestir la restauració i començar la campanya del 2023 amb total normalitat.

Calendari aprovat

Amb la solució sobre la taula, la competició de pista coberta ja podrà arrencar a Sabadell a partir de l’11 de desembre. De fet, la junta directiva de la Federació Catalana d’Atletisme ja ha aprovat la configuració del calendari, en què destaquen com a principals cites el campionat de Catalunya de clubs A (23 de gener), el campionat de Catalunya absolut (6 de febrer) i el campionat d’Espanya sub 16 (26 i 27 de març). Falta per concretar encara la data del tradicional míting internacional de Catalunya, que es disputaria just abans o després del campionat absolut.

La junta de la FCA ja ha aprovat també el calendari de les altres modalitats atlètiques. El 16 de gener coincidiran el campionat de Catalunya de cros a Santa Cristina d’Aro i el de marxa a Coma-ruga. El campionat a l’aire lliure es disputarà el 5 de juny, tot i que encara s’ha de determinar la seu.

LA DADA

Quan acabi la temporada, es reconstruirà l’anella amb vista al curs del 2023
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)