Més esport

Rafa Muñoz es reivindica i obté el desitjat or

El recordista mundial domina els 50 papallona per davant del nord-català Frederick Bousquet

Rafa Muñoz

«Mentre nedava he tret tota la ràbia i tot el coratge» «La millor manera d'expressar-me és a l'aigua i demostrant el millor de mi. Ha estat una de les curses que menys nerviós m'he posat» «Si hagués nedat amb el banyador de l'any passat, potser hauria batut el
rècord del món»

L'andalús Rafa Muñoz va conquerir la medalla d'or en els 50 m papallona (23.17). El nedador de 22 anys, que des de principis d'any s'entrena al CAR de Sant Cugat, va obtenir el seu primer or continental, que afegeix a les dues medalles de bronze del mundial de Roma de l'any passat. Muñoz va demostrar, a part de ser el recordista mundial (22.43) i el posseïdor de la millor marca de l'any (23.15), un gran domini durant tota la prova i es va imposar amb autoritat al nord-català Frederick Bousquet (23.41). El bronze se'l va endur el rus Evgeni Korotixkin (23.43).

El títol europeu suposa la millor reivindicació d'un nedador que s'ha vist envoltat per la polèmica durant els darrers mesos. De fet, l'andalús, quan va sortir de l'aigua, va voler agrair la confiança dels jutges de la federació internacional (FINA), que dimecres passat el van eximir d'una sanció per no haver complert el protocol d'ubicació per passar controls en tres ocasions posteriors al mundial, quan la pressió el va fer plantejar-se deixar la natació.

La medalla de Muñoz és el primer or per a la delegació espanyola després de les quatre plates de l'equip de natació sincronitzada i el bronze de la malaguenya d'origen brasiler Duane da Rocha en els 200 m esquena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)