Esquí

Marta Visa, 6a al mundial d'esquí de velocitat

A més, va establir el rècord d'Espanya d'esquí de velocitat femení amb 184,53 km/h

L'esquiadora de velocitat de Bellver de Cerdanya, Marta Visa Carol, ha fixat una nova plusmarca nacional femenina amb els seus 184.53 km/h, finalitzant sisena al mundial de Quilòmetre Llançat (esquí de velocitat). I és que aquest passat cap de setmana la bellverenca va estar competint a la prova de la Copa del Món que se celebrava a l'estació francesa de Vars.

La flamant nova plusmarquista va patir un aparatós accident després de batre el rècord a la frenada. La de Bellver, explica al portal Enpistas.com que “va ser una fallada de concentració. La baixada va ser tan bona de sensacions que només passar la segona cèl·lula em vaig relaxar massa i vaig girar massa aviat quan portava encara una alta velocitat. En passar el canvi de rasant els cantells van perdre contacte amb la neu i me'n vaig anar directament a les xarxes”.

La corredora va patir diversos traumatismes. De moment es perdrà les properes competicions de la Copa del Món a Salla (Finlàndia) i Idrefjäll (Suècia).

Per part seva en categoria masculina el plusmarquista espanyol Ricardo Adarraga va aconseguir un meritori 16 lloc amb una velocitat de 196,34 km/h. “Vaig començar la competició molt bé amb un vuitè lloc a la primera mànega, em vaig classificar sense problemes per a la final a la desafortunadament vaig caure al lloc 16. La competició va estar molt renyida. Amb poc més d'un km/h hagués entrat al top10.” va comentar Adarraga després de la final.

Juanki Sánchez el tercer espanyol que va participar en el mundial es va classificar 21 perquè no va arribar al tall de top 20 per a la final. Així i tot va tenir l'honor de ser l'obrer de la final. “M'ha costat entrar a la competició, però al final estic satisfet perquè he millorat i la meva baixada més ràpida ha estat com a obridor”, raonava a EnPistas.com.

El nou campió del món és el francès Simon Billy, que va arrasar la competència amb uns increïbles 208,32. Segon va ser l'austríac Manual Kramer amb 206,90 km/h i tercer l'anterior plusmarquista mundial l'italià Simon Origone.

En dones es va imposar la plusmarquista mundial Valentina Greggio d'Itàlia amb 201,29 km/h seguida de la francesa Clea Martinez amb 196,85 km/h i la sueca Britta Backlund amb 193,26 km/h.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)