Atletisme

La maduresa de Mechaal

Atletisme. Després de la plusmarca europea de 3.000 m, el fondista palamosí vol superar el rècord espanyol de 1.500 m a Birmingham, amb el mundial ‘indoor’ de Belgrad a l’horitzó

Adel Mechaal ha estat el protagonista d’una de les gestes esportives del cap de setmana. La plusmarca europea de 3.000 m indoor a Nova York (7:30.82), que el referma en el segon lloc del rànquing mundial del curs, confirma el bon estat de forma física i mental del fondista palamosí. “Estic molt feliç i més motivat que mai. Sobretot estic gaudint de l’atletisme. He trobat l’equilibri entre els entrenaments, gaudir i tenir espai per a les meves coses personals. Amb la meva dona [la corredora turca Emine Hatun] a Madrid, estic en un entorn d’entrenament molt bonic i a veure que ens prepara el futur”, va assegurar Mechaal tot just completar la seva exhibició en el New Balance Indoor Grand Prix, disputat a Staten Island. A l’horitzó hi ha el mundial en pista coberta de Belgrad (del 18 al 20 de març), però abans intentarà superar el rècord estatal de 1.500 m (3:33.32) a Birmingham (19 de febrer) i el campionat d’Espanya a Ourense (del 25 al 27 de febrer).

Les magnífiques prestacions de Mechaal a Nova York no han estat cap sorpresa per al seu entrenador, Antonio Serrano. “M’estava entrenant per a aquestes marques i només havia d’acabar de sortir en una cursa. A Karlsruhe va fer 7:36 corrent sol i diumenge va disposar de dues llebres. Quan vaig veure que el pas dels 2.000 m era inferior a 5:05 i que es quedava tot sol sabia que aquesta marca era factible. I encara ho vaig tenir més clar quan vaig veure que es mantenia en els 29 segons per volta”, remata el tècnic de la Solana. L’atleta català va cobrir l’últim quilòmetre en 2:25.91, amb parcials de 29.39, 29.68, 29.51, 29.29 i 28.15 en les últimes cinc voltes. Tot i el bon moment del seu deixeble, Serrano avisa que tot just ara han començat a afinar: “Encara resten sis setmanes per mantenir la forma i millorar la posada a punt amb vista al mundial.”

La porta oberta als 1.500

El fondista del New Balance ha acreditat els seus millors resultats indoor en els 3.000 m –cinquè en el mundial de Birmingham 2018, i primer i tercer en els europeus de Belgrad 2017 i Torun 2021–, però el seu tècnic no tanca la porta que en el mundial es decanti pels 1.500 m. “Primer ha de competir en aquesta distància en el míting de Birmingham i a partir d’aquí decidirem en funció del resultat, de les seves sensacions o de la prova que considerem amb més possibilitats”, sosté.

Cinquè en els 1.500 m dels Jocs de Tòquio i amb 31 anys complerts, Mechaal ha arribat a la plenitud de la seva carrera esportiva i manté l’ambició de sempre. “Els 3:30 que va aconseguir en la final de Tòquio li han donat molta confiança i sap que pot lluitar amb tots. L’Adel és un atleta molt fiable i competitiu, i sempre s’ha de pensar en les medalles. Els mundials són molt complicats, amb corredors etíops, kenyans, ugandesos i el noruec Ingebrigtsen, però s’ha de pensar en gran”, etziba Serrano.

EL PROTAGONISTA

Estic molt feliç, gaudint de l’atletisme i més motivat que mai. Estic trobant l’equilibri entre els entrenaments i altres coses personals

El selecte club dels recordistes catalans

Amb la plusmarca de 3.000 m en pista coberta, Adel Mechaal ingressa en el selecte club d’atletes catalans que han figurat en la taula de rècords europeus o mundials. De fet, en categoria absoluta i indoor és el primer que ho aconsegueix. A l’aire lliure, el precedent més destacat és el de Josep Marín, que va establir les plusmarques mundials de 30.000 m marxa i 2 hores marxa (1979), proves poc habituals, i els 50 km marxa (1983). Tant Marín com Jordi Llopart també van ser recordistes europeus de 50 km marxa (1979 i 1980).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)