Atletisme

Més rècords per a Mechaal i Guerrero a Birmingham

Atletisme. El palamosí rebaixa la marca dels 1.500 m d’Estévez i la banyolina la dels 1.000 m, dos dies després de fer el rècord de la milla

El palamosí Adel Mechaal i la banyolina Esther Guerrero han tornat a exhibir el seu gran nivell de forma en la temporada de pista coberta segellant dos nous rècords catalans absoluts en els 1.500 i els 1.000 respectivament en un dels mítings de la màxima categoria del circuit mundial, a Birmingham.

Mechaal (3:35.30) ha rebaixat la històrica marca de Reyes Estévez (3:36.51) però ha acabat amb una sensació agredolça, ja que aspirava també a superar el rècord espanyol d’Andrés Díaz i s’ha hagut de conformar amb el segon lloc rere el kenyà Adel Kipsang (3:34.57), que ha canviat de ritme a partir dels 700 m, ja sense la llebre. La marca del català és la quarta millor del rànquing espanyol de tots els temps.

Esther Guerrero (New Balance), per la seva banda, va quedar cinquena en els 1.000 m (2:53.40). La banyolina, dos dies després de batre el rècord estatal de la milla, es va quedar a una centèsima del millor registre històric espanyol que manté Mayte Martínez (2:38.80). En qualsevol cas Guerrero, amb 2:38.81, va fer el segon millor temps i pren el rècord català absolut a Maite Montaña ( 2:55.37). Isabelle Boffey va guanyar la cursa amb 2:38.25.

El gran moment del míting va arribar quan el suec Armand Duplantis després d’assegurar el triomf amb 6,05 (marca de l’any) va intentar batre el seu rècord del món posant el llistó a 6,19. En el tercer intent el públic i l’atleta, mentre completava el salt, van arribar a celebrar la gesta però un lleugeríssim toc del suec va fer caure la barra per a desesperació del recordista, que haurà d’esperar per saltar una alçada que se li està resistint.

En els 800 m la joveníssima heroïna atleta local Keely Hodginson (1:57.20) va fer embogir les grades amb una cursa de somni. Entrant com un coet va fer la sisena millor marca de tots els temps. Ningú en els últims vint anys ha estat més ràpid que ella.

En les proves de velocitat Elaine Thompson-Harenh va córrer els seus primers 60 m en tres anys i va assaborir una victòria convincent (7.08). En la final masculina el nord-americà Noah Lyles va ser el més ràpid amb la seva millor marca de sempre (6.55).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)