Handbol

El Barça-Granollers, 50 anys després

El Palau (12 h per Gol) viurà una festa per la disputa del clàssic català i per la celebració de les cinc dècades del primer partit d’handbol al santuari blaugrana

Els duels entre el Barça i el Fraikin BM Granollers (12 h per Gol) sempre son especials, però el de demà reuneix un munt d’al·licients que encara el fan més atractiu. Des del punt de vista esportiu, s’enfronten el líder intractable de la lliga Asobal i el tercer classificat, empatat a 28 punts amb el segon, el Bidasoa Irún. Però a tot això s’hi afegeix una data per celebrar, el 50è aniversari del primer partit d’handbol al Palau Blaugrana, una efemèride que anirà acompanyada de diverses activitats.

Activitats prèvies

El primer partit d’handbol al Palau va ser el 23 d’octubre de 1971 entre el Barça de Josep Vilà i el Granollers de Miquel Roca, i va acabar amb empat a 10. En el seu moment, no es va poder commemorar l’efemèride per culpa de la pandèmia i ara s’ha aprofitat el derbi contra el conjunt vallesà per fer els actes d’aniversari. A les 10.30 h la Barça Store del Camp Nou rebrà alguns dels referents de l’handbol blaugrana com ara Raúl Entrerríos, Enric Masip i Victor Tomàs, a més del jugador de l’actual plantilla Luis Frade, que signaran autògrafs i es faran fotografies amb els aficionats. També hi haurà un espai habilitat amb l’últim trofeu de la Champions assolit el 13 de juny del 2021 al Lanxess Arena de Colònia. Posteriorment (11.40 h), la festa es traslladarà a l’interior del Palau. L’espectacle començarà amb una exhibició de freestylers, a més d’un mosaic blaugrana i una presentació especial dels jugadors per commemorar els 50 anys d’handbol al Palau. Al descans del partit, també hi haurà actuacions, un concurs i el llançament de samarretes commemoratives.

Fàbregas, nominat

En el terreny esportiu, Carlos Ortega tindrà la baixa de Blaz Janc, que diumenge passat va ser operat d’apendicitis. Ocuparà la vacant el jove del filial Pablo Urdangarín. Qui no faltarà a la cita és el pivot de Banyuls de la Marenda Ludovic Fàbregas, que aquesta setmana ha estat nominat entre els cinc millors jugadors del 2021 per part de la Federació Internacional d’Handbol (IHF). “He treballat moltíssim durant molts anys i poder estar entre els millors és un orgull, però sobretot estic agraït al club perquè vam tenir un any increïble, guanyant tots els partits”, ha comentat el jugador. Més enllà dels reconeixements personals, Fàbregas destaca la rellevància del partit: “Ara ve el derbi català i per a nosaltres és un partit clau i important per a la resta de la temporada. També perquè celebrem els 50 anys del Palau i per això té un sabor particular.”

El Granollers, en ratxa

El Granollers no vol ser un convidat de pedra en la festa del Palau i arriba després d’una gran ratxa de resultats que el mantenen invicte a la segona volta i que li ha permès discutir-li la segona plaça del campionat al Bidasoa. Així ho veu també el tècnic Antonio Rama. “En els últims partits hem estat bé, portem una molt bona dinàmica. Serà una festa de l’handbol català i hem d’estar a l’altura, hem de demostrar que estem fent les coses bé”, sentencia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)