Esports de muntanya

Lambán esclata contra el nomenament de Mònica Bosch al front de Pirineus-Barcelona 2030

Pirineus-Barcelona 2030.

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha responsabilitzat la Generalitat i l’”independentisme” de dinamitar una candidatura conjunta als Jocs Olímpics d’Hivern 2030 amb la seva decisió “unilateral” de nomenar com a coordinadora per al projecte l’exesquiadora olímpica i presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Mònica Bosch.

Segons informa el govern aragonès en un comunicat, Lambán, que es va posar en contacte ahir a la tarda amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, atribueix a l’independentisme “intolerant i excloent” el fet d’”arruïnar i boicotejar” un projecte de desenvolupament per tot el Pirineu en el seu conjunt.

“Aragó ha esgotat la seva paciència amb els independentistes”, ha emfatitzat el dirigent aragonès, que, després de qualificar d’”inacceptable” la decisió adoptada, ha advertit els responsables polítics de la Generalitat que “hauran de rendir comptes” per incomplir, segons ell, de forma “flagrant” les condicions establertes per COE.

L’Aragó en solitari?

Per aquesta raó, ha instat el govern de Pedro Sánchez a adoptar una “decisió definitiva”, atès que, ha afegit, “amb les condicions que està plantejant la Generalitat no hi haurà Jocs”.

Segons ha explicat, “l’Aragó podria presentar una candidatura tan potent o més que la de Catalunya, però sempre hem entès que aquesta era una candidatura d’Espanya liderada pel COE en igualtat de condicions, i mai hem supeditat l’interès general d’Espanya al manteniment d’ideologies caduques, de nacionalismes excloents que tan demolidores estan resultant en el conjunt de la UE”.

El Govern va anunciar ahir que la fins ara presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i exesquiadora olímpica, Mònica Bosch, ha estat nomenada nova coordinadora del projecte Pirineus-Barcelona 2030, per la qual cosa liderarà l’equip tècnic que està preparant aquesta possible candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)