La novena consecutiva

Handbol. El Barça ha de treballar i patir per superar un gran Fraikin Granollers en la final de la copa i guanyar la 26a del seu palmarès. Fins al minut 41, no pot començar a distanciar-se

Barça 30 Fraikin Granollers 26

BARÇA:Pérez de Vargas, Aleix Gómez (7, 5p), Mem (2), Fàbregas (2), Petrus (2), N’Guessan (8) i Ángel Fernández (2) –equip inicial–; Maciel (ps), Janc, Martí Soler, Cindric (4), Makuc, Langaro (1), Ben Ali (2), Richardson i Ali Zein.FRAIKIN GRANOLLERS:Rangel, Sergi Franco, Chema Márquez (8), Pol Valera (7, 1p), Antonio García (4), Adrià Martínez (1) i Esteban Salinas (6) –equip inicial–; Varela (ps), Edgar Pérez, Gurri, Álex Márquez, Armengol, De Sande, Rey i Amigó.PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-2, 3-4, 7-7, 9-10, 10-12 i 11-15 (descans) 15-17, 17-18, 21-18, 23-19, 26-23 i 30-26.ÀRBITRES:A. Marín i I. García.Exclusions:Langaro, Ali Zein i Janc, del Barça i Antonio García, Amigó i Salinas, del Granollers.

El 9è títol de copa consecutiu i el 26è de la història del Barça no va ser gens fàcil de guanyar. Els blaugrana van haver de patir força, treballar molt i posar tot l’encert sobre la pista per superar per 30-26 un gran Fraikin Granollers que va lluitar des de l’inici i no va cedir fins als darrers segons de la final. Els vallesans van dominar en el joc i en el marcador pràcticament durant tota la primera meitat i van arribar al descans amb quatre gols d’avantatge (11-15). No va ser fins al segon temps que els blaugrana van poder donar la volta a la final i, a partir del minut 41, que es van començar a distanciar en el marcador fins aconseguir la victòria.

El Fraikin Granollers es va posar per davant en el marcador (0-2) en els primers minuts i només Thimothey N’Guessan aconseguia anotar pel Barça –va fer quatre dels primers cinc gols– i mantenir-lo en el partit. Els blaugrana no es van poder posar per davant en el marcador fins al minut 13 (7-6), però aquest mínim avantatge va ser un miratge en aquesta primera meitat. El Granollers va continuar amb la seva gran defensa i amb un inspirat Rangel Luan a la porteria, mentre que en atac va trobar bones solucions per superar la defensa blaugrana i es va tornar a avançar en el marcador (10-12), amb un Pol Valera molt inspirat i que va acabar el primer temps amb cinc gols. L’entrenador del Barça, Carlos Ortega, va canviar el porter i Gonzalo Pérez de Vargas va deixar pas a Leonel Maciel, però els granollerins van continuar amb l’encert i es van distanciar de quatre gols, fins arribar a la mitja part amb un 11-15 al seu favor.

La remuntada

En la segona meitat, va tornar a la porteria del Barça Gonzalo Pérez de Vargas i, malgrat que el Granollers es va avançar de cinc gols, la seva màxima diferència (11-16), els blaugrana van començar la remuntada. La defensa del Barça va millorar notablement i el porter va començar a fer aturades. Els homes de Carlos Ortega es van apropar en el marcador, van empatar la final i, en el minut 41, es van posar per davant amb el 19-18, i després van completar un parcial de 7-0 per aconseguit un avantatge de cinc gols (23-18). A partir d’aquí, el Barça va anar per davant, però els homes d’Antonio Rama no es van rendir, van continuar lluitant fins esgotar les forces i, en l’últim minut, es van situar a només dos gols (28-26). El Barça també va fer l’últim esforç, va controlar els darrers segons de la final i es va emportar la victòria i el títol per un resultat de 30-26.

La minicopa, pel Barça

La final de la minicopa que van disputar els equips cadets dels participants en la copa també va enfrontar els dos equips catalans, el Barça i el KH-7 Granollers. Els blaugrana van guanyar el títol en imposar-se per 35-21. Els dos conjunts catalans havien estat primers dels seus grups en guanyar clarament els seus tres rivals.

ELS PROTAGONISTES

Hem patit molt, però hem demostrat molt de caràcter quan s’ha complicat la final i tot semblava estar en contra nostre
El Granollers ha fet el partit que volia i, en la primera part, no ens ha deixat córrer