Tennis

Wimbledon prohibirà la participació als russos i els bielorussos

El torneig de Wimbledon prohibirà competir els tennistes russos, inclòs el número dos del món, Daniïl Medvédev, i els bielorussos, com a càstig per la invasió d’Ucraïna. Es confirmen així les amenaces del Govern britànic, que, a través del ministre d’esports, Nigel Huddleston, va demanar diverses vegades que els tennistes russos haguessin de declarar per escrit la seva independència de Vladimir Putin per evitar que aquests fessin algun tipus de gest a favor de Rússia durant l’esdeveniment.

Wimbledon es converteix així en la primera gran competició a prohibir la seva participació a atletes individuals, després que Rússia hagi quedat expulsada de tornejos com el mundial de Qatar i d’altres competicions per equips al tennis com la copa Davis i la Billie Jean King Cup, on defensaven els títols conquerits el 2021.

El tercer Grand Slam de la temporada perd Medvédev, segon millor tennista del món, a més d’Andrei Rublev, número 8 del rànquing, Karen Khatxanov (26) i Aslan Karatsev (30). En el cas de Medvédev, la seva participació ja era una incertesa, ja que es perdrà tota la gira de terra batuda per una hèrnia.

Pel que fa a les tennistes que no podran estar a Wimbledon, per part de Rússia destaquen Anastasia Pavlyutxenkova (15) i Daria Kasatkina (26), mentre que per Bielorússia, hi ha Aryna Sabalenka, número 4 del rànquing i semifinalista el 2021, i Victoria Azarenka (18).

Wimbledon, on Novak Djokovic i Ashleigh Barty –ja retirada– van guanyar el 2021, es disputarà del 27 de juny al 10 de juliol. Actualment, els tennistes russos i bielorussos poden jugar al circuit, sempre que no ho facin sota la bandera dels seus respectius països ni portin símbols que recordin a ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)