Tennis

Alcaraz supera Tsitsipas en el duel més esperat del Barcelona Open Banc Sabadell

El murcià es desfà del cap de cartell per 6-4, 5-7 i 6-2 i demà jugarà les semifinals contra l’australià Alex de Minaur

El murcià Carlos Alcaraz (5) ha superat Stefanos Tsitsipas (1) en el duel més esperat de la jornada (6-4, 5-7 i 6-2 en 2h12) del Barcelona Open Banc Sabadell i amb el pas a les semifinals ha certificat el seu salt al desè lloc del rànquing mundial. El seu pròxim rival serà demà (16 h) l’australià Alex de Minaur (10), que s’ha imposat a Cameron Norrie (4) per 6-3, 5-7 i 6-1.

Després de vuit primers jocs sense contratemps amb el servei, el murcià ha alçat la veu en el novè. Amb cops de dreta poderosos i deixades exquisides per canviar el ritme del rival ha forçat el primer trencament del partit. En el següent ha rematat la feina amb un joc en blanc a còpia de serveis i volees en 36 minuts davant la desesperació del tennista hel·lè. Crescut, Alcaraz ha aconseguit un segon trencament en el tercer joc per prendre també la iniciativa en el segon parcial. Al murcià, pletòric, li entrava tot en contrast amb el grec, impotent i un mar de dubtes davant el festival de joc del seu rival. Amb 4-1 en contra, Tsitsipas ha reaccionat i ha aprofitat la precipitació del seu jove contrincant per segellar el seu primer trencament. El cap de cartell havia superat la tempesta amb enteresa i el duel entrava en un nou escenari perquè amb un altre trencament el segon parcial s’igualava (4-4). El guanyador de Montecarlo ha passat a controlar la situació davant els nervis d’Alcaraz. i s’ha acabat emportant el segon set per 5-7.

Després del pas pels vestidors, el cap de sèrie número 5 ha saltat a la pista amb energies renovades i ha tornat a prendre el comandament amb dos trencaments (3-0). Alcaraz s’ha col·locat l’índex al front, reclamant seny, i Tsitsipas s’ha excedit de temps quan ha sol·licitat anar al lavabo. Ha estat penalitzat amb dos punts i el murcià no ha desaprofitat l’oportunitat de col·locar-se 4-0. El grec s’ha refet tímidament, però el desenllaç ja estava cantat (6-2).

Carreño i Schwartzman, els altres semifinalistes

La jornada ha estat especialment dura per a l’asturià Pablo Carreño (8), que després de necessitar 2h42 per superar Lorenzo Sonego (11) en els vuitens de final ha protagonitzat una remuntada èpica contra Casper Ruud (2) per accedir a les semifinals. El jugador del RCT Barcelona ha salvat tres pilotes de partit en el segon set i ha acabat segellant la victòria per 4-6, 7-6 (8) i 6-3 en 3h02 més de partit. Després de 5h44 en pista, Carreño ha arribat al límit i només segellar el triomf ha tingut una petita rampa. El seu rival en les semifinals serà l’argentí Diego Schwartzman (6), que prèviament havia tombat el jove quebequès Felix Auger-Aliassime (3) en tres sets (3-6, 6-2 i 6-3) i 2h12 de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)