Tennis

Vendaval Carlos Alcaraz

Tennis. El prodigi murcià es desfà de Tsitsipas en el duel més esperat de la jornada més intensa i ja és a semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell

El Barcelona Open Banc Sabadell ja té un nou ídol. El jove murcià de 18 anys Carlos Alcaraz, que dilluns ingressarà en el selecte club dels deu primers del rànquing mundial, va fer vibrar de valent els aficionats àvids de tennis que omplien la pista Rafa Nadal del RCT Barcelona per veure el duel més esperat de la superjornada. I del torneig, de la que molts consideraven la final anticipada contra el primer cap de sèrie, el grec Stefanos Tsitsipas. Alcaraz va eliminar el cap de cartell en tres sets (6-4, 5-7 i 6-2) en 2h12 de joc, en què el descarat tennista espanyol va marcar el ritme, tant pels moments d’inspiració com pels de precipitació. El partit entre Alcaraz i Tsitsipas va ser el colofó a dues jornades en una, en què es van disputar els vuitens de final i els quarts de final, tots quatre resolts en tres sets. El pròxim rival del murcià, si el temps ho permet, serà avui (16 h) l’australià Alex de Minaur (10), que es va imposar a Cameron Norrie (4) per 6-3, 5-7 i 6-1.

Després de vuit primers jocs sense contratemps amb el servei, Alcaraz va alçar la veu en el novè. Amb cops de dreta poderosos i deixades exquisides per canviar el ritme del rival va forçar el primer trencament del partit. En el següent va rematar la feina amb un joc en blanc a còpia de serveis i volees en 36 minuts davant la desesperació del tennista hel·lè. Envalentit, Alcaraz va aconseguir un segon trencament en el tercer joc per prendre també la iniciativa en el segon parcial. Al murcià, pletòric, li entrava tot, en contrast amb el grec, impotent i un mar de dubtes davant el festival de joc del seu rival. Amb 4-1 en contra, Tsitsipas va reaccionar i va aprofitar la precipitació del seu jove contrincant per segellar el seu primer trencament. El cap de cartell havia superat la tempesta amb enteresa i el duel entrava en un nou escenari perquè amb un altre trencament el segon parcial s’igualava (4-4). El guanyador de Montecarlo va passar a controlar la situació davant els nervis d’Alcaraz. i es va acabar emportant el segon set per 5-7. Després del pas pels vestidors, el cap de sèrie número 5 va saltar a la pista amb energies renovades i va tornar a prendre el comandament amb dos trencaments (3-0). Alcaraz es col·locava l’índex al front, reclamant seny, i Tsitsipas es va excedir de temps quan va sol·licitar anar al lavabo. Va ser penalitzat amb dos punts i el murcià no va desaprofitar l’oportunitat de col·locar-se 4-0. El grec es va refer tímidament, però el desenllaç ja estava cantat (6-2).

La remuntada de Carreño

La jornada va ser especialment dura per a l’asturià Pablo Carreño (8), que, després de necessitar 2h42 per superar Lorenzo Sonego (11) en els vuitens de final, va protagonitzar una remuntada èpica contra Casper Ruud (2) per accedir a les semifinals. El jugador del RCT Barcelona va salvar tres pilotes de partit en el segon set i va acabar certificant la victòria per 4-6, 7-6 (8) i 6-3 en 3h02 més de partit. Després de 5h44 en pista, Carreño va arribar al límit i només segellar el triomf va tenir una petita rampa. El seu rival en les semifinals (13.30 h) serà l’argentí Diego Schwartzman (6), que prèviament havia tombat el jove quebequès Felix Auger-Aliassime (3) en tres sets (3-6, 6-2 i 6-3).

Quarts de final
Alcaraz (5) -Tsitsipas (1) 6-4,5-7,6-2
Carreño (8) -Ruud (2) 4-6, 7-6, 6-3
Schwartzman (6)-Auger (3) 3-6, 6-2, 6-3
De Minaur (10)-Norrie (4) 6-3,5-7,6-1
Vuitens de final
Tsitsipas (1)-Dimitrov (14) 6-1, 6-4
Ruud (2) -Ruusuvuori 6-2, 6-2
Auger (3)-Tiafoe (13) 7-5, 6-4
Norrie (4) -Fucsovics 7-5, 6-7 i 6-4
Alcaraz (5) - Munar 6-3, 6-3
Schwartzman (6) -Musetti 6-4, 7-5
Carreño (8) -Sonego (11) 6-2, 5-7, 6-2
De Minaur (10) -Harris 6-0 i ret.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)