Esquí

Núria Pau, punt i a part

Esquí alpí. “He considerat l’opció de començar una nova etapa”, diu la ribetana, que es retira de la competició havent disputat uns Jocs

Núria Pau (1994) deixa l’esquí professional després de tancar la temporada d’hivern, en la qual ha disputat els Jocs. L’esquiadora farà un acte de comiat el mes que ve a Ribes de Freser acompanyada de les persones li han donat suport al llarg de la seva trajectòria.

“Ha estat més difícil decidir deixar l’esquí d’alta competició que decidir seguir endavant en les passades temporades, en les quals havia d’afrontar la temporada amb recursos privats, sense equip i amb moltes incerteses”, diu Pau, que un cop descartada per a l’equip de la RFEDI el 2017 es va convertir en un exemple de superació perquè va arribar a finançar-se ella mateixa la seva carrera i va acabar debutant a la competició olímpica, en la qual va començar la 48a i va acabar en el lloc 40è en la primera màniga de l’eslàlom i no va acabar la segona per una caiguda.

El moment

“Ho he estat meditant durant un temps perquè volia prendre la decisió correcta. La meva idea era seguir després dels Jocs Olímpics, però he considerat l’opció de començar una nova etapa”, destaca Pau, que argumenta: “Hi ha diferents motius pels quals he decidit deixar l’alta competició. Un és les dificultats que haig d’afrontar cada temporada en els àmbits logístic, econòmic, físic i mental perquè no disposo els recursos necessaris, tot i tenir la sort de tenir el suport econòmic dels meus patrocinadors, als quals estic molt agraïda.” “El motiu econòmic no és l’únic. En les últimes setmanes m’he plantejat si havia arribat el moment de canviar d’etapa, i finalment he decidit que sí. Haver aconseguit el meu principal objectiu, participar en uns Jocs Olímpics, també ha fet que em pugui plantejar nous objectius fora de la competició”, hi afegeix Pau, que seguirà vinculada al seu esport: “M’agradaria traslladar els meus coneixements i les meves experiències a les generacions que venen. No deixo l’esquí de competició perquè l’hagi avorrit, al contrari, en segueixo gaudint molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)