Tennis

Gauff es classifica per la seva primera final d’un Grand Slam en el Roland Garros

La nord-americà, de 18 anys, lluitarà pel títol contra la polonesa Swiatek, la número 1 mundial

Coco Gauff s’ha classificat per la seva primera final d’un Gran Slam al derrotar en la semifinal de Roland Garros a Martina Trevisan per 6-3 i 6-1. La nord-americana, de 18 anys i 18a favorita, s’ha imposat en una hora i vint-i-vuit minuts a l’italiana que es la 59a del rànquing mundial. La seva rival en la lluita pel títol, que es decidirà dissabte, serà la polonesa Iga Swiatek, la número 1 mundial, que s’ha desfet per un ràpid 6-2 i 6-1 de la russa Daria Kasatkina, vintena favorita, en una hora i quatre minuts.

En el primer set Gauff i Trevisan han anat a l’atac i s’han trencat el servei en cinc ocasions de manera consecutiva, i al final la nord-americana s’ha emportat la primera mànega per 6-3. En el segon set l’italiana ha tingut problemes a la cuixa dreta i l’hi han posat un aparatós embenatge. Gauff ha anat a buscar el triomf i el passi a la final, i ha guanyat els cinc darrers jocs de manera consecutiva (6-1).

Iga Swiatek, campiona a París l’any 2020, ja suma 34 victòries de manera consecutiva aquesta temporada. La polonesa s’ha mostrat agressiva, sòlida i inspirada en el seu joc, sobre tot en el seu cop de dreta i no ha deixat que la seva rival entrés en cap moment dins del partit. Kasatkina només ha semblat que l’inquietava amb el 2-2 en l’inici del partit, però després la polonesa ha pujat el seu nivell i ha estat imparable.

El primer títol de Roland Garros que s’ha decidit ha estat el de dobles mixtes i l’han guanyat la japonesa Ena Shibahara i el neerlandès Wesley Koolhof, segons favorits, que han derrotat en la final la noruega Ulrikke Eineri i el belga Joran Vliegen per 7-6 (5) i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.