Ciclisme

Mads Pedersen imposa els galons a Saint-Étienne

El danès culmina la gran escapada del dia en una jornada propícia per als rodadors després de les dues grans etapes alpines

El danès Mads Pedersen (Trek-Segafredo), campió del món del 2019, ha imposat els galons en la tretzena etapa del Tour, amb final a Saint-Étienne, un escenari propici per a rodadors un cop superada l’exigent jornada d’Aup d’Uès. Pedersen ha rubricat l’escapada del dia que inicialment era de set corredors (51 km), tot i que la victòria final se l’ha jugada amb el britànic Fred Wright (Bahrain Victorious) i el quebequès Hugo Houle (Israel-Premier Tech). A 30 segons han arribat els altres tres escapats, Stefan Küng (Groupama-FDJ), Matteo Jorgenson (Movistar Team) i Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), mentre que pel camí ja s’havia quedat el jove nord-americà Quinn Simmons (Trek-Segafredo). Al final el gran grup, ha arribat a 5:45 i no s’ha produït cap variació en les primeres places de la classificació general, amb el danès Jonas Vingegaard (Jumbo) al capdavant, amb 2:22 de renda sobre l’eslovè Tadej Pogacar (UAE).

El recorregut trencacames ha afavorit que el grup de fugats consolidessin l’avantatge per sobre dels 2 minuts. També hi ha ajudat una caiguda en un revolt molt tancat on s’hi han vist implicats alguns components del Lotto-Soudal, entre ells Caleb Ewan, un dels més actius a l’hora d’estirar del pilot. L’australià, amb el genoll esquerre molt malmès, ha necessitat més de 2 minuts per tornar a reprendre la marxa, tot i que a la llarga s’ha acabat despenjat del gran grup. Amb el Lotto curt d’efectius, els components de l’Alpecin-Deceuninck i el Quick-Step Alpha Vinyil han pres el comandament al capdavant del pilot, però ha estat l’impuls del Bike Exhange-Jayco el que ha impulsat amb més determinació i ha escurçat diferències amb els escapats, que ja havien aconseguit més de 3 minuts i mig de renda al pas pel cim de Saint-Romain, de tercera categoria i a poc més de 40 km per a la meta. Tot i la retallada, el gran grup acabaria desistint davant la proximitat de l’arribada i que les diferències ja no baixaven dels 2 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)