Ciclisme

Triomf de Michael Matthews després de ser segon dos cops

Marc Soler és quart

Michael Matthews (BikeExchange) és el guanyador de la catorzena etapa del Tour, amb 192,5 quilòmetres entre Saint-Étienne i Mende, amb quatre ports de 3a categoria i un de 2a, l’últim, que incitaven els atacs des de l’inic, com el de Tadej Pogacar al quilòmetre 9 que Wout van Aert aturava tot just abans d’un segon intent de l’eslovè, amb Jonas Vingegaard també atent.

El mallot groc també ho intentaria i el pilot es partia en dos, amb Primoz Roglic en el segon grup a dos minuts abans que la fuga del dia es consolidés amb marc Soler formant part d’un grup de 23 i els dos pilots al darrera ja junts superada la primera hora (43,8 km). Louis Meintjes (Intermarché), 13è a 15:46, era el millor dels escapats en la general.

Michael Matthews a 53 quilòmetres era qui ho intentava en solitari, quan Simon Geschke (Cofidis) ja tenia coll avall mantenir el primer lloc en la classificació de la muntanya, coronada la Costa de Grandrieu (3a), la tercera dificultat del dia. Felix Grossschartner (Bora), Luis León Sánchez (Bahrain) i Andreas Kron (Lotto) contactaven amb l’australià al cap de cursa, amb un grup de supervivents de l’escapada a 50 segons al peu de la Costa de la Fage i el mallot groc a 13:49. L’austríac del Bora, amb dos companys en el grup que els mirava d’atrapar –Marc Soler aconseguia entrar-hi– no passava relleus.

Matthews coronava primer el port, en la baixada del qual Kron punxava la roda i quedava despenjat. L’australià tornava a ser el més fort al peu de la Costa de la Croix Neuve (2a) i Alberto Bettiol (EF Education) l’atrapava, per superar-lo a 2,6 quilòmetres mentre Marc Soler s’acostava a 20 segons, amb un ritme més constant.

Bettiol aconseguia desempallegar-se de l’home més combatiu de la jornada a un quilòmetre per coronar, mentre Thibaut Pinot agafava la roda de Soler. Matthews, a dos quilòmetres per la línia d’arribada, contraatacava i coronant en solitari a 1,5 km s’assegurava el triomf després de ser segon dos cops en aquest Tour. Bettiol entrava segon a 14 segons, Pinot tercer a 33 i Marc Soler quart a 49.

Tadej Pogacar atacava a 3,2 quilòmetres per acabar i Vingegaard era l’únic capaç de seguir-lo, amb Thomas i Yates a mig minut. El mallot blanc mantenia el ritme, sense mirar enrere, i al pas per la pancarta dels dos últims quilòmetres es posava dret, més agressiu i sense poder deixar el danès. Els dos primers de la general entraven junts, a 12:33 de Matthews, amb l’esprint de Pogacar i més diferència respecte la resta de candidats a la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)