Tennis

Sabalenka-Garcia, la final inesperada del Masters

La bielorussa Aryna Sabalenka i la francesa Caroline García han guanyat aquesta matinada hora catalana els seus compromisos de semifinals d’aquest diumenge a les WTA Finals davant la polonesa Iga Swiatek i la grega Maria Sakkari, respectivament, i s’enfrontaran la matinada vinent a Fort Worth (Texas, EUA) en la gran final del torneig de mestres. Sabalenka va saber guanyar des del seu servei i imposar-se per primera vegada el 2022 a la número u del món, Iga Swiatek en tres sets per 2-6, 6-2 i 1-6, protagonitzant la gran sorpresa de la jornada. Sabalenka és la segona bielorussa que arriba a la gran final d’aquest torneig, després que ho aconseguís l’any 2011 Victòria Azarenka. Barallarà per ser la primera bielorussa a coronar-se campiona.

En el primer partit de diumenge, Maria Sakkari arribava al matx amb un dia més de descans i amb la confiança d’haver vençut en els seus tres partits de la fase de grups, però va tornar a topar amb una Caroline Garcia que no ha perdut mai davant la grega i que la va tornar a derrotar: 6-2, 2-6 i 6-1. Aquest mateix any ja la va deixar fora del torneig de Cincinnati en un disputat matx amb dos tie-breaks, i prèviament havia fet el mateix a les semifinals de Wuhan l’any 2017. Aquesta batalla psicològica va semblar afectar Maria Sakkari que va distar molt de la imatge de confiança i solvència mostrada els dies anteriors. Per contra, la francesa va dominar en tot moment el temps i la forma del partit, imposant el seu joc des de la primera bola. Arriba a més a més una pàgina històrica al tennis francès, Garcia serà la tercera tennista gala que jugui la gran final després d’Amélie Mauresmo, que la va jugar en tres ocasions i la va guanyar el 2005, i Mary Pierce que la va disputar en dues edicions sense èxit. Si aconsegueix convertir-se en la segona francesa de la història a aixecar el títol, ja és segur que tornarà al Top 5 de la WTA i fins i tot podria ser quarta del rànquing en finalitzar el torneig.

Caroline García i Aryna Sabalenka s’han enfrontat en quatre ocasions fins ara amb dues victòries per a cadascuna d’elles, l’última va caure del costat de la francesa aquest any a les semifinals de Cincinnati amb triomf en tres sets per 6-2, 4- 6 i 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)