Esquí

La Molina acollirà els Mundials FIS de para-snowboard 

Del 19 al 29 de gener de 2023 a la pista Alabaus

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, una estació de muntanya adaptada perquè persones amb discapacitat física o visual puguin practicar, també, els esports d'hivern. Això ha propiciat que el personal de l'estació, des de conductors d'instal·lacions a especialistes en preparar els circuits sobre la neu segons els requisits tècnics, estiguin ben habituats a treballar sobre el terreny per acollir aquests esdeveniments.

Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història. Així, l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. El 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard i el 2019 va acollir la Copa del Món de para-snowboard i d’esquí alpí adaptat IPC.

Dos shapers preparant un circuit als Alabaus de La Molina (Foto: DDLN).

El 2023, Mundials FIS de para-snowboard 

El proper mes de gener La Molina acollirà els Mundials FIS de para-snowboard del 19 al 29 de gener a la pista Alabaus. Aquesta cita internacional comptarà amb dues modalitats: snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS). 

L’snowboard cross

És una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.
 
La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.


La Molina compta amb personal ja rodat per complir amb els requisits exigits per acollir competicions internacionals (Foto: DDLN).

Banked slalom

El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.

La Molina, implicada en la competició

A banda d'amollir aquesta competició, enguany a La Molina es continua apostant en preparar altres pistes per a la competició. En aquest sentit s'ha fet la remodelació i adequació de la històrica pista de Barcelona. Fa 4.750 meters due longitudes I té UN desnivell de 859 meters positius. Uneix la cota més alta, ubicada al Niu de l’Àliga, amb la base del Telecabina Cadí-Moixeró. La pista s’ha condicionat amb 73 innivadors d’última generació per poder gaudir-la tota la temporada, optimitzant i ampliant la capacitat de producció de neu de La Molina. 

En parallel, s'ha realitzat l'adquisició d’una màquina trepitjaneu, nous paravents i col·locació de sembres a diferents punts de l’estació amb l’objectiu d’afavorir la revegetació i així millorar l’optimització de la neu. 

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)