Esports de muntanya

Esprint d’or d’Oriol Cardona

Esquí de muntanya. Mundial. El banyolí domina completament la final i guanya el títol de campió del món a Boí Taüll. En la categoria sub-23 Ot Ferrer i Maria Costa s’emporten el bronze

Era un dels favorits per pujar al podi i lluitar per la medalla d’or i el títol mundial en la prova de l’esprint i va complir perfectament les expectatives en l’inici del campionat del món de Boí Taüll. Oriol Cardona va dominar completament la final i des de la sortida es va situar en el primer lloc i va afrontar amb ritme la pujada. Va fer unes bones transicions traient-se i posant-se els esquis i va iniciar la baixada en el primer lloc i amb un clar avantatge. El banyolí va aconseguir la victòria amb un temps de 2:35.218 i va superar per més de sis segons el francès Thibault Anselmet (2:41.881). Va completar el podi un altre francès, Robin Galindo (2:46.811). El basc Iñigo Martínez va ser sisè. Dos dels grans favorits a les medalles, els suïssos Arno Leitha, que va caure, i Iwan Arnold, van ser eliminats en els quarts de final.

Ot Ferrer va guanyar la medalla de bronze de la categoria sub-23, que es va disputar conjuntament amb la sènior. L’esquiador de Berga va arribar a la semifinal de la categoria sènior i va acabar quart de la primera, a només un lloc de passar a la final, i va ser el setè de la general. Hi havia tres sub-23 en les semifinals i Ot Ferrer va fer el tercer temps dels tres i es va emportar el bronze de la categoria sub-23. Marc Ràdua i Albert Pérez van ser eliminats en els quarts de final. El primer va acabar 23è del total i 12è sub-23, i el segon 26è i 14è sub-23.

En les semifinals

En la categoria sènior femenina Marta Garcia i Maria Costa, que és de la categoria sub-23, van arribar a les semifinals, van ser cinquena i sisena en la mateixa eliminatòria i no van passar a la final. Marta Garcia va ocupar la desena posició general, mentre que Maria Costa va ser la dotzena, però va ser la tercera sub-23 i va guanyar la medalla de bronze de la categoria. El títol mundial d’esprint va ser per a l’eslovaca Marianna Jagercikova. Avui es disputarà la prova vertical en les mateixes categories.

MÉS DE 6 SEGONS

Oriol Cardona s’ha imposat amb 2:35.218 i ha superat per 6.6 segons el segon
Estic superfeliç, la veritat és que ha estat increïble fer la baixada i creuar la meta
Fa temps que treballo per fer un resultat així, hi ha molts anys al darrere i ha estat genial poder-ho donar tot
I a més a casa, amb la gent, els amics i la família... et donen ales. He rebut molta energia i força d’ell
Oriol Cardona
Estic molt contenta, m’ho he passat superbé, i més aquí, corrent a la nostra terra és molt més emocionant
No m’ho esperava perquè fa poc em vaig trencar el dit i ha estat inesperat
Laia Sellés

Laia Sellés és la inesperada campiona en sub-18

Laia Sellés va guanyar de manera inesperada el títol mundial d’esprint en la categoria sub-18 femenina després de dominar la final clarament. L’esquiadora de Llers de Cerdanyola, en el centre de la imatge, va superar per més de dos segons la segona classificada. Erola Rocias va aconseguir una gran quarta posició i Aina Garreta va ser setena, després de ser eliminada en la semifinal. En la sub-18 masculí Aaron Álvarez es va quedar a la semifinal i va ser novè. En la categoria sub-20 masculina Tomeu Comellas va disputar la final i va ser sisè, mentre que es van quedar a la semifinal Biel Pujol (8è) i Enric Baños (12è). En la mateixa categoria femenina Ares Torra va ser sisena en la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)