Esports de muntanya

Oriol Cardona manté la seva hegemonia

El banyolí revalida l’or europeu en la modalitat esprint, de la qual va ser proclamat campió del món el 2023

Oriol Cardona (1994) segueix sent infal·lible en els esprints i ahir va revalidar el títol de campió d’Europa de la modalitat. El banyolí de l’Ski Club Camprodon el va guanyar fa dos anys a Boí Taüll, on el 2023 va posar el colofó al seu palmarès amb el mundial –bronze a Piancavallo (2017) i plata a Ordino (2021) i, ahir a Flaine (Alta Savoia), va sumar el seu segon or continental. “És un dia molt dur, estic molt content de defensar el títol de campió d’Europa. Em trobava amb sensacions regulars i era qüestió d’arribar a la final i donar-ho tot”, va exposar Cardona, que focalitza la seva temporada en l’especialitat de les eliminatòries, que serà la que es disputi en els Jocs el 2026 i els relleus –Ana Alonso, quarta en la individual, va guanyar la plata–, va superar el suís Arno Lietha i el francès Robin Galindo, segon i tercer, en el desenllaç de la final. “Hem començat la baixada junts i la cursa s’ha decidit en un no res”, va sintetitzar.

Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) va guanyar la plata en la categoria sub 23 i en la sub 18 Julià Pujol (CE Farners) i Laia Sellés (CE Cerdanya Skimo Team) van aconseguir dues medalles d’or més, la segona per a la cerdana, que ja va guanyar la prova individual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)