Tennis

Alcaraz ha de treballar molt i Tsitsipas passa fàcilment

Tennis. Els dos primers favorits del Barcelona Open Banc Sabadell passen als quarts. Ruud, el tercer cap de sèrie, queda eliminat contra Cerundolo

Tres dels quatre primers caps de sèrie del Barcelona Open Banc Sabadell es van classificar amb diferent dificultat per als quarts de final. L’únic que va fallar va ser el tercer, el noruec Casper Ruud. Carlos Alcaraz va haver de treballar molt i posar el millor de si mateix a la pista per superar un rocós Roberto Bautista. El murcià, primer favorit, va guanyar per 6-3 i 7-5 en 1h53 el castellonenc, tretzè cap de sèrie. En el primer set Alcaraz perdia per 2-3, va reaccionar i va guanyar quatre jocs consecutius per emportar-se la primera mànega. En el segon es va avançar amb un 2-0, però Bautista va continuat lluitant, hi va haver tres breaks seguits i el partit es va anivellar. El murcià va decantar el partit al seu favor amb un nou trencament de servei en l’onzè joc. El rival d’Alcaraz en els quarts serà el malagueny Alejandro Davidovich (10), que va guanyar amb força comoditat per 6-4 i 7-5 el finlandès Emil Ruusuvuori.

Stefanos Tsitsipas, el segon favorit, es va classificat ràpidament i amb comoditat en derrotar per 6-3 i 6-2 el canadenc Denis Shapovalov (14) en una hora i 17 minuts. El grec es va mostrar molt sòlid i va aprofitar les errades del seu rival. En els quarts Tsitsipas s’enfrontarà a l’australià Alex de Minaur (8), que va passar sense jugar perquè el búlgar Grigor Dimitrov (11) es va retirar abans d’iniciar-se la jornada per malaltia.

Casper Ruud (3) no va fer un bon partit i va ser derrotat per l’argentí Francisco Cerundolo (15) per 7-6 (5) i 6-3. Després de dominar en el primer set per 2-5, el noruec pràcticament va desaparèixer del partit. Cerundolo jugarà els quarts contra l’anglès Daniel Evans (12), que va mostrar un bon nivell de joc i va superar per 6-3 i 6-4 el rus Karen Khatxanov (6). El quart favorit, Jannik Sinner, ho va passar malament i va necessitar tres sets i dues hores i vuit minuts per accedir als quarts. L’italià va derrotar el japonès Yoshihito Nishioka (16) per 6-1, 4-6 i 6-3. Durant el segon set Sinner va fer mostra evident d’estar molt cansat i en el tercer es va fer evident que tenia problemes físics en la cuixa esquerra. El seu rival en els quarts serà el seu compatriota Lorenzo Musetti (9), que va remuntar i va guanyar per 3-6, 6-4 i 6-1 el britànic Cameron Norrie (7) en un partit en què va anar de menys a més.

ELS PROTAGONISTES

Estic mot content de poder passar l’eliminatòria. Aquest partit era complicat. Bautista és un rival molt dur i també ha sigut difícil amb el vent
En un partit com aquest t’has de posar la granota de treball, córrer, córrer i adaptar-te el millor possible
Carlos Alcaraz
Ha estat un gran partit per part meva, era molt complicat manejar algú tan agressiu a la pista com Shapovalov. Sempre he estat molt centrat