Futbol sala

El Barça enceta la final amb el Jaén amb la màxima pressió

Futbol sala. Inicia avui al Palau (17.15 h per Esport 3) la sèrie al millor de cinc enfrontaments amb l’obligació d’obtenir el títol si vol jugar la Champions la temporada vinent

L’entrenador del Barça, Jesús Velasco, reconeix que el seu equip conviu amb “la pressió” de guanyar el Jaén Paraíso Interior en la sèrie final al millor de cinc enfrontaments de la primera divisió que arrenca avui al Palau (17.15 h) i, d’aquesta manera, “salvar la temporada” aconseguint el pas per a la propera Champions. “Tenim pressió des que vam caure eliminats a la Champions al novembre. Sabíem que l’única manera de salvar la temporada era aconseguir el pas a Europa i per ara hem complert, perquè som a la final, però tot passa per guanyar la lliga. Tenim aquest compromís”, va declarar dimecres el tècnic toledà.

Velasco admet que el Barça havia “abaixat molt les prestacions” en el tram final de la lliga regular, però en les eliminatòries pel títol “el canvi ha estat gran” i s’han convertit “en un equip més competitiu”. “Aquesta és la línia que hem de seguir, perquè ens enfrontem al rival més competitiu de la lliga, el Jaén. És un equip disciplinat, que comet pocs errors i té molt treballada la tàctica col·lectiva”, ha valorat.

El tècnic sap el tipus de final que els espera: “Som un equip habituat al fet que el contrari ens cedeixi la pilota i intenti castigar els nostres errors. Segurament és el que ens trobarem. Veurem quin nivell d’inspiració i de precisió tenim, i quin nivell de capacitat defensiva i de transició tenen ells.”

“El Jaén s’ha guanyat el dret d’estar a la final, igual que nosaltres. És un equip que ja ha guanyat un títol aquesta temporada i sap competir, encara que mai no han disputat una final a cinc partits. Tenim molta més experiència en això i intentarem aprofitar-ho”, ha afegit. Sobre el fet de tenir el factor pista a favor, Velasco va assegurar que és el conjunt andalús el que té avantatge: “Els dos primers partits es juguen aquí i tota la pressió la tenim nosaltres. Hem d’intentar guanyar-los, la clau passa per aquí.” El tècnic toledà no ha aclarit qui serà el porter titular i va assegurar que el minutatge de Ferrão, que ahir va tornar amb el grup després de recuperar-se d’una fissura a la costella, dependrà de si durant la setmana demostra que està “físicament bé”, cosa que “és una incògnita ara mateix”.

LA PRÈVIA

Tenim pressió des que vam caure en la Champions. Sabíem que l’única manera de salvar el curs era aconseguir el pas a Europa
Ens enfrontem al rival més competitiu de la lliga, el Jaén. És un equip disciplinat, que comet pocs errors
Jesús Velasco

Antonio: “És molt difícil guanyar-los a la seva pista”

El tanca del Barça Antonio Pérez assegura que per a ell és “molt especial” disputar la seva primera final de la lliga contra el Jaén, el club de la seva ciutat i en el qual va militar des de les categories inferiors fins l’estiu passat. “En l’aspecte personal, arribo amb moltes ganes. Cada vegada em trobo més consolidat a la pista i al vestidor. Per a mi és molt especial tornar a casa. Estic molt content que hagin arribat fins aquí, però tant de bo puguem aconseguir el títol”, afirma. L’internacional desgrana les virtuts del rival: “És un equip defensiu, que ha aconseguit encaixar molt pocs gols en aquestes eliminatòries pel títol. També sap aprofitar els errors del rival i en comet molt pocs. Haurem d’estar ben mentalitzats tot el partit.” “Quan juguen a casa seva és molt difícil guanyar-los, perquè el pavelló pressiona molt. Però sabem que si fem les coses bé, amb el nostre potencial ofensiu, tindrem moltes possibilitats.” Antonio subratlla la importància d’aprofitar el factor pista: “Seria molt important anar a Jaén amb el 2-0. No només perquè la tercera victòria ens donaria la lliga, sinó també perquè aniríem més relaxats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)