Ciclisme

La Vuelta més estranya

La cursa, avui i demà a Barcelona i fins dimarts a Catalunya, té els guanyadors de les tres últimes “grans” com a favorits

La 78a edició de la Vuelta comença aquest vespre a Barcelona, amb una crono per equips de 14,8 km. La primera de les quatre etapes que es disputen al país, i la segona amb final a la capital catalana perquè demà la primera etapa en línia és de Mataró a l’Estadi Olímpic: 182 km i Sant Bartomeu (3a), Estenalles (2a) i Montjuïc (3a). Arinsal és dilluns el primer dels cinc finals en alt inèdits que té preparats l’organització, en una etapa que comença a Súria. Tarragona dimarts completa la presència a Catalunya, amb 185 km des d’Andorra la Vella.

Marc Soler (UAE), David de la Cruz (Astana), Joel Nicolau i Abel Balderstone (Caja Rural) buscaran el protagonisme. Disputat el mundial i sense cap gran figura anhelant una victòria a Madrid que li salvi la temporada –Tadej Pogacar se centra en Llombardia–, la general, s’enfoca en Remco Evenepoel (Soudal), Primoz Roglic i Jonas Vingegaard (Jumbo), per aquest ordre, els guanyadors de les tres últimes grans –Vuelta, Giro i Tour–. El conjunt neerlandès busca el trio aquest 2023 amb un dels seus líders.

L’altra contrarellotge, l’única individual –25,8 quilòmetres a Valladolid–, obre la segona setmana, que té una doble cita als Pirineus, al més pur estil Tour. Divendres 135 km i 4.000 m D+ de Formigal al Tormalet (HC) amb l’Aubisca a 86 de meta el 9 de setembre 156,5 amb un altre final inèdit –Belagua, 1a– després de dos hors categorie: Hourcère i Larrau. La cursa es decideix la tercera setmana a Astúries i el desenllaç, té una estranya clàssica de 208 km el 16 setembre a Madrid amb deu ports de 3a.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)