Ciclisme

Geoffrey Soupe s’endú l’esprint a Oliva

Dues caigudes en els últims 10 quilòmetres, la cara B d’una jornada ensopida entre dues etapes amb final en alt

Geoffrey Soupe (TotalEnergies) és el guanyador de la setena etapa de la Vuelta, de 201 km d’Utiel a Oliva. Era la segona més llarga només superada per la penúltima; la dels 10 ports de 3a (208, el 16 de setembre) i es resolia a l’esprint, una arribada en la què Kaden Groves no podia sumar el tercer triomf perquè entrava mal col·locat als últims 300 metres.

Lenny Martinez (Groupama) manté el mallot vermell amb què és el líder més jove de la Vuelta des de Miguel Indurain (1985) i fins i tot de les tres grans, en una jornada ensopida entre els finals de Javalambre dijous i Xorret de Catí aquest dissabte, qu e es veia marcada per dues caigudes als últims 10 quilòmetres.

José Herrada (Cofidis) i Ander Okamika (Burgos) al quilòmetres 1 formaven l’escapada, en el 2 tenien 11 segons i en el 7 2:14. La diferència s’estabilitzava en el 15 (2:35) i començava a baixar fins que l’extriatleta del conjunt castellà punxava una roda i el marge es reduïa fins a 1:10. Geraint Thomas (Ineos) també tenia un ensurt, en el cas del gal·lès una caiguda, que tampoc li impedia reprendre la marxa.

El manxec i el basc perdien el coixí del minut a 80 quilòmetres en l’aproximació a València i, en la sortida de la ciutat i arribant al mar, a 67, el pilot se’ls llançava a sobre si bé Okamika es resistia i aconseguia mantenir-se al davant i tornar a ampliar l’avantatge fins gairebé el minut a 61 km.Okamika aguantava 159 km, fins a 41 de meta.

El tercer lloc de Jonas Vingeggaard (Jumbo) en l’esprint intermedi, a Cullera quan faltaven 34 quilòmetres, permetia al danès acostar-se a Remco Evenepoel (Soudal) en la general, empatat amb Enric Mas (Movistar) a 3 segons del belga amb els 2 de la bonificació i a 2:50 de Lenny Martinez. Kaden Groves (Alpecin) i Marijn van den Berg (EF) eren primer i segon.

Sepp Kuss (Jumbo) es veia implicat en una caiguda a 10,4 km que es va produir molt a prop de Marc Soler (UAE), tot i que el nord-americà s’aixecava de seguida i Jetse Bol (Burgos), Pierre Latour (TotalEnergies) i sobretot Felix Engelhardt, laposta del Jayco per als esprints.

Un segon ensurt a 5,2 en el nucli urbà d’Oliva tena Thymen Arensman (Ineos), el sisè de la general, com el gran damnificat perquè no podia seguir per problemes a les cervicals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)