Ciclisme

Roglic guanya a Xorret de Catí i Kuss és el nou líder de la Vuelta

Primoz Roglic (Jumbo) s’endú la vuitena etapa de la Vuelta, entre Dènia i Xorret de Catí amb 165 quilòmetres i 5 ports, l’últim dels quals de 1a coronat a 3,3 de meta. És l’onzè triomf de l’eslovè en la cursa que ha guanyat tres cops i el 18è en una gran (4 al Giro i 3 al Tour) i es converteix en el corredor en actiu amb més victòries a la Vuelta –ha igualat Peter Sagan. Sepp Kuss agafava el lideratge de la general, que té Marc Soler (UAE) segon a 43 segons i Lenny Martínez, que cedeix el primer lloc, tercer a 1 minut.

Ebo (2a) comptava amb Egan Bernal entre els homes que atacaven i, en la baixada, el guanyador de l’etapa 2 a Barcelona, Andreas Kron (Lotto) agafava distància en el que seria la gènesi d’una fuga de 30 al quilòmetre 40, gairebé en una hora de cursa i amb un coixí de 3:44. Cristian Rodríguez (Arkéa), 21è a 4:01 del líder, n’era el millor a la general i Joel Nicolau (Caja Rural) en formaria part fins el penúltim port.

Thomas De Gendt, que ja havia estat en el primer dels tres intents que caldrien perquè es formés l’escapada definitiva, també atacava baixant; en el seu cas de Tollos (3a). El Lotto tenia quatre homes al davant i, el belga, disposava de 40 segons respecte els fugats i 4:38 sobre el pilot al quilòmetre 50.

De Gendt coronava sol Benifallim (2a) a 83,3 per acabar, però a 77 i després de la baixada Oier Lazkano (Movistar), Rui Costa (Intermarché), Javier Romo (Astana), Antonio Tiberi (Bahrain) i Cristian Rodríguez l’atrapaven i, el gran rei de les aventures, es despenjava de seguida per ajudar Kron.

Carrasqueta (2a i amb bonificació a dalt) començava amb cinc al davant, sense De Gendt per rampes la resta de fugats acabaven contactant de manera graonada amb els de davant i, a 4 per coronar eren 21. Damiano Caruso (Bahrain) mantenia els atacs al davant i a dalt, Sylvain Moniquet (Lotto), l’italià i Oier Lazkano (Movistar) eren els tres primers d’un port en la pujada del qual Remco Evenepoel patia problemes mecànics que el feien despenjar-se i uns instants.

El relleu de Dylan Van Baarle Robert Gesink (JUmbo) al davant del pilot, que estiraven els Groupama i Lenny Martínez de vermell, feien que el marge baixés dels 3 minuts Lazkano, Kron, Costa i Caruso es quedaven sols al davant de manera definitiva, amb més d’un minut respecte la resta de supervivents de l’escapada a 36 de meta i poc més de 2 minuts sobre els favorits.

Lennert Van Eetvelt (Lotto) i Diego Camargo (EF) seguien els quatre del davant i, l’entrada dels 8 Jumbo a bloc al davant del pilot, els acabava ensorrant a 11 km. Els quatre del davant començaven el port (4km a l’11,4% de mitjana) amb 31 segons i l’aparició de Louis Vervaeke i Mattia Cattaneo (Soudal) feia que l’aventura s’acabés a poc més de 5 quilòmetres, amb Lenny Martínez (Groupama) ja despenjat i entregant el mallot vermell.

Sepp Kuss s’avançava uns metres i Remco Evenepoel el deixava fer, amb Roglic i Vingegaard al clatell i Mas i Ayuso al darrera dels vencedors del Giro i el Tour aquest any; a 4,5 km. Marc Soler mirava d’atrapar-los.

Evenepoel agafava les regnes a 4 km de l’arribada, en l’últim quilòmetre d’ascensió, i ningú li discutia el primer lloc amb Kuss i Soler patint al darrera del grup d’escollits. Primoz Roglic era qui agafava la roda del belga abans de l’arribada i, en l’últim esforç, el superava per apuntar-se el triomf d’etapa seguit d’Evenepoel i Juan Ayuso. Enric Mas i Jonas Vingegaard han entrat a 2 segons, com Marc Soler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)