Ciclisme

Victòria de Lennard Kämna a Caravaca

L’alemany entra al club de guanyadors d’etapa en les tres grans, amb els temps per la general agafats a més de 2 km de meta i Roglic picant uns segons

Lennard Kämna (Bora) és el vencedor de la novena etapa de la Vuelta, amb 184,5 quilòmetres de Cartagena a Caravaca amb dos ports i, sobretot, els efectes del vent perquè l’organització anunciava a les 16:31 que els temps per la general s’agafarien a 2,6 km de meta, quan el pilot afrontava els últims 25 quilòmetres a 5:14 de la fuga. L’alemany entra al club de guanyadors d’etapa en les tres grans.

La climatologia, de fet, marcava la jornada des de l’inici perquè els favorits Kuss, Roglic, Vingegaard, Kelderman, Tratnik, Van Baarle i Valter (Jumbo) o Evenepoel i Cattaneo (Soudal) formaven un grup de 12 al davant i fregaven el minut de marge superat el quilòmetre 30.

L’arribada al Puerto Casas de La Marina La Perdiz (1a) ensorrava el primer tall i es formava una altra fuga, de 8 unitats que arribaria a superar els 8 minuts. Un segon tall pel vent deixava el pilot en 4 grups, en el primer dels quals hi havia 20 homes entre els quals Evenepoel, Cattaneo i Serry (Soudal), Ayuso, Almeida i Soler (UAE) o Roglic, Kuss, Valter i Vingegaard (Jumbo). Lenny Martínez (Groupama) i Wout Poels (Bahrain), tercer i quart a la general a 1:00 i 2:05, no hi eren i havien de fer un gran esforç per entrar-hi a 50 de meta, superades les 3 hores de cursa.

Lennard Kämna (Bora) accelerava al davant en l’inici del port final, Collado de la Cruz de Caravaca (2a), amb la diferència baixant dels 4 minuts. Matteo Sobreto (Jayco) era l’últim en veure a uns metres el corredor alemany mentre al darrera Evenepoel i els Soudal marcaven la pauta deixant els Movistar a un costat. Roglic se n’anava del grup, després del primer intent d’Almeida, per picar uns segons a la resta de candidats al triomf fins a l’arribada al lloc on s’agafaven els temps per la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)