El Barça perd a la pròrroga contra el Füchse de Berlín (34-35) i es queda fora de la final de la Super Globe

L’equip blaugrana ha dominat durant tota la segona part, però li ha faltat continuïtat i ha donat vida al líder de la Bundesliga

El Barça es quedarà un altre any sense poder alçar el títol de la Super Globe. L’equip blaugrana ha sucumbit a la pròrroga contra el Füchse de Berlín (34-35), que ha sabut jugar les seves cartes per guanyar-se el primer bitllet per a la final de Dammam. El Barça s’haurà de conformar a jugar per la tercer plaça del mundial de clubs contra el Kielce (15.30 h), que ha sucumbit contra el Magdeburg (28-24), aspirant a la tercera corona consecutiva en el duel alemany a Dammam (18.15 h).

El conjunt de Carlos Ortega ha portat la iniciativa durant tota la segona part, però ha estat incapaç de rematar la feina i ha donat vida al líder de la Bundesliga. Amb empat a 29, Wanne ha fallat un penal a 12 segons del final que podria haver evitat la pròrroga. En el temps addicional, una diana del jov Nils Lichtlein a 26 segons del desenllaç han segellat el triomf germànic. En el conjunt blaugrana, els gols han estat molt repartits, però han destacat Timothey N’Guessan i Luis Frade, amb 6. En el Füchse, Mathias Gidsel i Hans Lidberg han liderat l’aspecte anotador, amb 10 i 8 gols respectivament.

El Füchse ha tingut una millor posada en escena. Liderats per Gidsel i Andersson, l’equip germànic ha castigat la defensa blaugrana a còpia de contraatacs. Poc després del primer quart d’hora de joc ja s’havia escapat amb un parcial de 8-12. Carlos Ortega ha demanat temps mort i la reacció ha estat immediata. Petar Cikusa ha trencat la sequera amb un llançament parabòlic, la defensa 5-1, amb Blaz Janc d’avançat ha dificultat el joc berlinès, i l’exclusió de Marsenic (16’) ha impulsat la remuntada blaugrana. Amb poc més de 4 minuts, el Barça ja havia restablert l’equilibri (12-12). Tollbring ha donat aire al Füchse des de l’extrem i s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops que s’ha mantingut fins al descans, amb l’empat a 16.

Dues dianes consecutives de Timothey N’Guessan han donat la iniciativa el Barça des de l’inici de la segona meitat. La davallada física del Füchse era evident (20-17), però amb accions de mèrit de Gidsel el conjunt germànic no s’acabava de desenganxar del partit (25-25). La incapacitat del Barça per imposar el seu ritme i obrir forat, i la resistència del Füchse han provocat que el duel arribés a l’últim minut amb empat a 29. El desenllaç del temps reglamentari ha estat rocambolesc. El tècnic del Füchse ha demanat temps mort quan la pilota no era encara en el seu poder. Wanne ha disposat d’un penal a només 12 segons del final, però el jove porter Lasse Ludwig, que havia aparegut en els últims minuts, l’ha aturat i ha conduït el seu equip a la pròrroga. A l’inici del temps addicional, el Barça ha pres embranzida amb un gol de Richardson i un d’Aleix (31-29), però com tot el partit li ha faltat continuïtat i en un final a cara o creu ha acabat decidint la diana de Lichtlein.