Victòria plàcida d’inici

Handbol. El Barça supera amb comoditat a l’Al-Noor en la seva estrena en la Super Globe, en un partit amb els gols i els minuts força repartits

Al-Noor Saudi 19 Barça 43

AL-NOOR SAUDI CLUB:Maggaiz, Al Maki (1), Tavares (5), Al Olaiwat, Alagry (1), Gadza i Chouiref (4) –equip inicial–; Alyqub (p.s.), Alobaidi, Abushaheen, Alkhedhrawi, Abualwah, Kablouti (4), Al Saeed (4) i Furaij.BARÇA:Pérez de Vargas, Mem (1), Gallego, Ariño (1), Janc (7), N’Guessan (2) i Rodríguez (4) –equip inicial–; Nielsen (p.s.) (1), Valera (6), Wanne (6), Gómez (7), Petrus, D. Cikusa (3), Langaro (2), Richardson (2) i P. Cikusa (1).PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-3, 3-7, 6-11, 8-13, 9-16 i 10-20 (descans) 13-21, 14-25, 16-31, 16-36, 17-38 i 19-43ÀRBITRES:A. Biro i O. Kiss (Hongria). Van excloure per dos minuts Tavares (2), Chouiref (2), Kablouti, de l’Al-Noor i Gallego, del Barça.

El Barça es va imposar clarament en la seva estrena en la Super Globe i va guanyar de manera plàcida per 19-43 l’Al-Noor Saudi Club, un dels equips locals d’aquest mundial per equips que es disputa a Dammam, a l’Aràbia Saudita. En el primer partit d’aquest grup A, que es va disputar dimarts, l’Al-Noor va perdre contra l’Al-Ahly Sporting Club egipci per un clar 38-20. El conjunt blaugrana s’enfrontarà avui a l’Al-Ahy (17 h, Esport3) amb la primera posició del grup en joc. Per la diferència de gols els blaugrana en tenen prou amb un empat per classificar-se per a la semifinal.

El conjunt saudita va marcar el primer gol en el primer atac, i a partir d’aquí va ser el Barça el que va dominar en el marcador i en el joc a sobre la pista. Els blaugrana van anar aprofitant les seves ocasions, i amb petits parcials de tres i quatre gols seguits van anar incrementant la seva diferència en el marcador. En aquesta primera meitat va destacar Pol Valera, amb sis gols de sis llançaments. Es va arribar al descans amb el màxim avantatge del primer temps de deu gols, 10-20.

L’entrenador del conjunt blaugrana, Carlos Ortega, va repartir els minuts entre els seus jugadors en la segona meitat. L’Al-Noor va intentar atacar de set sense porter, però els blaugrana van anotar tres gols seguits a porteria buida i el conjunt saudita es va descentrar totalment. Un parcial de 0-7 va portar el Barça a guanyar per vint gols en el minut 49 (16-36). En els darrers minuts del partit els blaugrana van continuar marcant de contraatac i van fer dos gols més a porteria buida, fins a arribar al 19-43 final, 24 gols de marge. En el Barça els màxims anotadors van ser Aleix Gómez i Blaz Janc, amb 7 gols cada un.

Els europeus s’imposen

Els altres tres equips europeus també van guanyar el seu primer partit en la Super Globe i avui buscaran el primer lloc del seu grup. El Füchse va derrotar per 34-48 el San Fernando argentí; el Magdeburg, que defensa el títol, va superar en la primera jornada el Khaleej saudita (29-20), i el Kielce polonès va patir contra l’Al-Najma de Bahrain i només va guanyar per la mínima (27-26).