Gimnàstica

esport

Mor de forma sobtada la gimnasta Mia Sophie Lietke als 16 anys

La jove alemanya treballava per classificar-se per als Jocs Olímpics d’estiu del 2028 a Los Angeles

El món de la gimnàstica rítmica plora a Mia Sophie Lietke, una jove gimnasta alemanya de 16 anys que va morir el passat 16 de novembre “de manera sobtada i inesperada” a Fellbach-Schmiden, una localitat alemanya. De moment, es desconeix la causa de la mort de la gimnasta júnior. Segons SWR (institució pública de ràdio i televisió del sud-oest d’Alemanya), s’ha obert una investigació sobre els fets, tot i que encara no es disposa dels resultats de l’autòpsia.

Mia Sophie Lietke, nascuda a Ulm el 2007, va començar a practicar gimnàstica rítmica amb 6 anys en unir-se al RSG del club TSG Söflingen a la seva ciutat natal. Durant tota la seva carrera, la gimnasta es va caracteritzar per la seva “disciplina, treball dur i ambició”. Durant molts anys, el club de Lietke va ser el el TSC de Berlín, amb el qual va tenir un reeixit començament a la Bundesliga. El juny del 2021, va ser nomenada atleta júnior del mes a Berlín, i el 2022, es va proclamar campiona juvenil d’Alemanya amb pilota i cèrcol i va guanyar la plata a l’All-Around.

Després d’entrenar durant sis anys a la base federal a Berlín, on la seva família viu actualment, el passat mes de gener es va canviar al centre que la selecció nacional alemanya té a Fellbach-Schmiden. Allà, Lietke va ser companya de la sis vegades campiona mundial Darja Varfolomeev, de 17 anys. Al juliol, va fer el salt a l’equip de la Federació Alemanya de Gimnàstica. El seu objectiu era classificar-se per als Jocs Olímpics d’estiu del 2028 a Los Angeles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)