L’Astralpool Sabadell té peu i mig a la final a quatre i el Sant Andreu s’ho jugarà amb el Terrassa

Les vallesanes han golejat el Mulhouse a domicili (10-19) i les andreuenques han tombat el poderós Ekipe Orizzonte de Catània (13-9)

L’Astralpool CN Sabadell ha golejat el Mulhouse francès (10-19) sense miraments i ja té peu i mig en una nova edició de la final a quatre. Només necessita un punt en les dues jornades que es disputaran al mes de març per certificar una nova participació en la fase final, l’onzena en les tretze últimes edicions. Aquest migdia l’Assolim Mataró també havia encarrilat l’accés a la fase final i en el grup A la presència d’un finalista català està assegurada. En les dues últimes jornades, es jugaran el lideratge el CN Sant Andreu i el CN Terrassa, que avui han sortit victoriosos del doble enfrontament amb els rivals italians de l’Ekipe Orizzonte de Catània (13-9) i el SIS Roma (13-10). El CN Sant Andreu suma 11 punts i el CN Terrassa, 9.

L’Astralpool Sabadell ha dominat el Mulhouse de principi a fi (3-6, 1-3, 5-4 i 1-6). Ha tingut una petita desconnexió en el tercer quart, en què ha encaixat quatre gols seguits, però en l’últim període ha tornat a exhibir la seva voracitat ofensiva. Sabrina van der Slot (5), Judith Forca (3) i Bea Ortíz (3) han estat les màximes golejadores vallesanes.

Tercer quart clau a la piscina Pere Serrat

A la piscina Pere Serrat, el CN Sant Andreu ha tombat la resistència de l’Orizzonte en un espectacular tercer quart (2-1, 2-2, 7-3 i 2-3). En el primer quart, un xut de Maria Mia Bogachenko a l’últim segon i pràcticament des de mitja piscina ha trencat l’equilibri inicial (2-1). En la posada en escena, les defenses s’imposaven al joc d’atac. L’autora del primer gol local havia estat l’esquerrana Gisela Farré. En el segon quart s’ha mantingut la igualtat. El Sant Andreu ha tret més profit de les superioritats, amb els gols d’Ariadna Ruiz i Bogachenko, el segon, però l’Orizzonte replicava i s’arribava a l’equador amb un ajustat 4-3.

En la segona meitat, el guió del partit ha fet un gir radical. El Sant Andreu ha posat una marxa més, ha pogut marcar en transició i ha vist porteria amb molta més facilitat. De fet, el parcial ha estat contundent (7-3) a gairebé gol per minut per a les amfitriones. Elena Ruíz (3), Ariadna Ruiz (1), Paula Crespí (1), Marina Cordobés (1) i Roline Schuijt (1) han estat les golejadores locals en aquest quart, que deixaven el partit pràcticament sentenciat (11-6). L’últim quart ha estat sicilià (2-3), però en cap cas ha posat en perill la victòria andreuenca. Nona Pérez ha marcat els dos últims gols locals.

El Medi, de pega

En el grup D, el CE Mediterrani continua de pega i ha vist com als últims tres segons se li esmunyia la possibilitat de sumar els primers punts a la lligueta a costa del Vouliagmeni. Un gol de Kitty Lynn Joustra ha signat el definitiu 10-11 i ha frustrat les aspiracions de l’equip de Sants. El conjunt de Marian Díaz (1-2, 3-3, 2-2 i 4-4) ha anat bona part del partit a remolc del seu rival, però a l’últim minut havia capgirat el resultat (10-9) amb un penal executat per la golejadora local Daniela Moreno, autora de sis dianes. La neerlandesa Brigitte Sleeking, que també ha marcat sis gols, responia amb la mateixa moneda i Joustra consumava la victòria grega a l’últim sospir.