Espanya suma una victòria molt treballada contra Montenegro (12-14)

La selecció estatal, amb nou catalans, ha guanyat el primer partit de l’europeu

La selecció espanyola ha sumat la seva primera victòria en l’europeu de Croàcia al derrotar en un partit complicat Montenegro per 12-14 (2-4, 4-4, 3-2 i 3-4). Espanya, amb nou jugadors catalans, ha anat sempre per davant, però amb curtes avantatges. El combinat estatal ha iniciat molt concentrat el partit i s’ha avançat amb un 0-2, dos gols d’Álvaro Grandos. Montenegro ha aprofitat les superioritats per empatar i abans del final del primer quart Espanya s’ha tornat a avançar (2-4) amb un darrer gol marcat pel porter Unai Aguirre de porteria a porteria. El segon període ha sigut més anivellat i malgrat que l’equip estatal s’ha mantingut per davant els montenegrins han aprofitat les seves ocasions i s’ha arribat al descans amb un 6-8.

En l’inici del tercer període Espanya s’ha situat tres gos per sobre amb la tercera diana de Felipe Perrone (6-9), però a partir d’aquí Montenegro ha dominat i s’ha arribat l’inici dels darrers deu minuts amb un ajustat 9-10. Els montenegrins han empatat i llavors ha aparegut Álvaro Granados que ha marcat dos gols seguits. Espanya ha sabut mantenir l’avantatge i s’ha assegurat el triomf a un minut del final quan Bernat Sanahuja ha situat l’equip estatal tres gols per sobre (11-14).

Espanya tancarà la fase de grups dilluns contra França (17.45 h).