Handbol

Luis Frade renova amb el Barça fins al 2026

El pivot portuguès amplia el contracte per dues temporades, més una tercera d’opcional

El Barça i el pivot portuguès Luís Frade han arribat a un acord per ampliar la seva vinculació per dues temporades, fins al 30 de juny de 2026, amb un curs més d’opcional.

Frade va arribar al club blaugrana l’estiu del 2020, procedent de l’Sporting de Portugal, com una promesa de l’handbol europeu. En aquestes tres temporades i mitja com a blaugrana, el portuguès, de 25 anys, ha anat guanyant protagonisme a la pista, sobretot des de la marxa de Ludovic Fàbregas, i al vestidor, fins a convertir-se en la referència ofensiva de l’equip a la línia dels sis metres.

L’acte de signatura ha tingut lloc a les oficines de l’Spotify Camp Nou, amb la presència del president, Joan Laporta; del directiu responsable, Joan Solé; i dels màxims responsables de l’handbol blaugrana.

El jugador nascut a Río Tinto, a les proximitats de Porto, ha guanyat 20 títols des de la seva incorporació al Barça. Destaquen al seu palmarès dues Champions (2020/21 i 2021/22), tres títols de la lliga Asobal (2020/21, 2021/22 i 2022/23) i tres més de copa del rei (2020/21, 2021/22 i 2022/23), entre d’altres.

Frade ha superat ja el llistó dels 100 gols a la Champions (118), tot i patir una lesió de llarga durada fa dues campanyes, i ha aconseguit 250 gols a lliga Asobal en 81 partits.

El pivot també s’ha fet un lloc fix amb la selecció de Portugal, amb la qual acaba de fer un gran europeu, a Alemanya.

Reaccions

El jugador qualifica com “un somni” aquesta ampliació de contracte: “Si era un somni signar pel Barça, imagina’t renovar. Com sempre diuen, és molt difícil arribar a dalt, però el més difícil és mantenir-se. Així que estic molt content de poder renovar en un club com aquest”, ha comentat als mitjans oficials del club. “És un club i una etapa en què m’he fet gran. Estic molt content per la meva evolució. Quan vaig arribar era un nen, una promesa, i ara m’han donat l’oportunitat de fer un pas endavant. He d’estar agraït per la confiança que m’han donat i continuar treballant”, argumenta.

Frade no amaga que “l’escut pesa i hi ha pressió”, però que aquesta sensació li “encanta”. “Tots ens volem quedar a un equip, un club i una ciutat com aquesta. Esperem continuar guanyant i millorar tot el possible. Tenim un equipàs, si seguim treballant amb el grup unit podem guanyar moltes coses”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)