Atletisme

Triomfs de Jepkosgei i Kandie

Atletisme. Els kenyans s’emporten la victòria en l’eDreams Mitja Marató de Barcelona by Brooks amb les millors marques mundials de l’any i rècord de la prova en la cursa femenina

Joyceline Jepkosgei i Kibiwott Kandie van aconseguir la victòria en l’eDreams Mitja Marató de Barcelona by Brooks. La cursa va ser la més massiva, amb més de 28.000 persones inscrites, que és un nou rècord de participació a l’Estat i el segon més multitudinari d’Europa, només al darrere de Berlín (35.000). La mitja marató de Barcelona va estar marcada pel fort vent que va fer en diferents zones del circuit i que va impedir que es fessin millors marques.

La kenyana Joyceline Jepkosgei es va imposar en la categoria femenina amb un registre d’1h04.27, que és un nou rècord de la prova. L’anterior era de l’any passat, amb 1h04:37. En la prova masculina el triomf va ser per al seu compatriota Kibiwott Kandie, amb una marca de 59:20. Els dos registres són les noves millors marques mundials de l’any en aquesta distància.

Després d’un inici en grup, el kenyà Roces Kipkorir Konga va trencar la prova amb un atac en el km 10 i va marxar en solitari. El gran favorit, Kibiwott Kandie, que té la segona millor marca mundial de sempre de la distància, va passar a l’acció a partir del quilòmetre 17, el va atrapar, el va superar i es va emportar la victòria. La segona plaça va ser per al suec Andreas Almgren, que va fer un gran final i va arribar a només dos segons del guanyador, i Roces Kipkorir Konga va acabar tercer.

Joyceline Jepkosgei i l’etíop Senbere Teferi van dominar la prova femenina i en els últims quilòmetres la kenyana es va distanciar i va guanyar. Senbere Teferi va ser segona, a onze segons. El tercer lloc va ser per a la kenyana Gladys Chepkurui.