Vela

La Puig Copa Amèrica femenina reunirà l’elit olímpica i mundial

Hi participaran dotze equips i es disputarà entre el 5 i el 13 d’octubre

La Puig Copa Amèrica Femenina reunirà l’elit de regatistes olímpiques i mundials, del 5 al 13 d’octubre, a Barcelona. Serà la primera competició d’equips totalment femenins als 173 anys d’història del màxim esdeveniment de la vela mundial, i es disputarà al mateix camps de regates de la 37a Copa Amèrica que se celebrarà a la capital catalana, amb la participació de dotze equips, amb unes setanta regatistes, que reuniran 8 medalles olímpiques (5 d’or, 4 de plata i 3 de bronze) i 32 títols mundials.

La multinacional barcelonina de perfums i moda Puig, patrocinadora de la competició, ha realitzat la presentació oficial de la regata, a la Fundació Miró de Barcelona quan falten poc més de quatre mesos per l’inici de la competició. A l’acte han assistit Marc Puig, president executiu de Puig; Grant Dalton, Director General d’America’s Cup Event BCN, organitzador de la 37a Copa America i la regatista britànica Abby Ehler, coordinadora de la competició. “La Copa Amèrica femenina és el futur de la Copa, formant regatistes joves i femenines per exercir llocs de responsabilitat en les futures tripulacions absolutes sense distinció de sexes” ha destacat Grant Dalton durant la presentació. També ha estat present a l’acte l’arquitecta i dissenyadora asturiana resident a Milà, Patricia Urquiola, que ha dissenyat el trofeu de la regata: una original copa de plata cilíndrica i sense nanses de 80 centímetres d’alt i que representa el vent, el mar, les onades i les veles en moviment.

Dels dotze equips participants, la meitat –Emirats Team New Zealand, INEOS Britània, Alinghi Red Bull Racing, American Magic i Luna Rossa Prada Pirelli–; són els mateixos que competiran en la 37a Copa Amèrica. Els sis restants, representen prestigiosos clubs nàutics de tot el món: Espanya-Sail Team BCN (Reial Club Nàutic de Barcelona), Holanda (Royal Netherlands Yacht Club & Royal Maas Yacht Club), Canadà (Royal Vancouver Yacht Club), Alemanya (Kieler Yacht Club 3-V & Norddeutscher Regatta Verein), Suècia-Artemis Team (Royal Gothenburg Yacht Club) i Austràlia (Cruising Yacht Club of Austràlia).

La regatista olímpica barcelonina i campiona del món, Sílvia Mas, membre de l’equip espanyol Sail Team BCN, s’ha mostrat emocionada per poder participar en la Copa Amèrica Femenina: “Serà la primera vegada que les dones competiran a la Copa, i a més a Barcelona, casa meva, és també una cosa increïble”.

La Puig Copa Amèrica Femenina, igual que la Jove Copa (equips masculins o mixtos menors de 25 anys) es disputaran amb els monocascs AC40 d’11,90 metres d’eslora amb ’foils’ (hidroales) amb quatre tripulants. S’iniciarà el 5 d’octubre i constarà de dos grups: el dels equips convidats i el dels equips de la Copa Amèrica. Després de la primera fase de classificació en cada grup, amb vuit regates en flota (tots contra tots), els tres primers de cada grup passaran a semifinals. Allà s’enfrontaran entre ells a quatre regates de flota. Els dos primers s’enfrontaran en la final a Match Race (vaixell contra vaixell) el 13 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.