L’Assolim guanya el primer assalt de la final de lliga contra el Sant Andreu (8-10)

L’equip maresmenc tindrà divendres (19 h) a la seva piscina la primera oportunitat de certificar el títol

L’Assolim CN Mataró s’ha emportat la victòria en el primer assalt de la final de lliga contra el CN Sant Andreu (8-10) i divendres (19 h), a la piscina Joan Serra de la capital maresmenca, estarà en disposició de lluitar pel seu segon títol de la competició. L’equip de Dani Ballart, liderat per Rita Keszthelyi (4 gols), ha arrencat amb molta efectivitat (3-5, 3-3, 2-1 i 0-1) i ha sabut controlar les embranzides del conjunt barceloní, que ha pagat el seu desencert en les accions de superioritat (0 de 6). El CN Sant Andreu, que exercia com a local, ha hagut de jugar a la piscina de Sant Sebastià (Atlètic Barceloneta) perquè la Pere Serrat està ocupava amb el trofeu Ciutat de Barcelona de natació. Si és capaç de forçar un tercer partit, sí que podrà competir al seu feu habitual, diumenge vinent.

Dues genialitats de l’hongaresa Rita Keszthelyi, amb dos parabòlics, han marcat un primer quart que ha transitat a un ritme vertiginós, amb un joc molt directe per part de tots dos equips. Maria Palacio i Elena Ruiz, en transició, han replicat el primer gol de la jugadora magiar, però el conjunt maresmenc ha tret profit de dues superioritats, culminades per Cristina Nogué i Simone van de Kraats, i un penal executat per Keszthelyi per tancar els primers 8 minuts amb un parcial de 3-5. El tercer gol del Sant Andreu ha estat obra de Paula Crespí. A l’inici del segon quart un contraatac de Sílvia Morell ha elevat la renda maresmenca fins als 3 gols (3-6), però l’equip de Javi Aznar ha respost a l’embat i en l’intercanvi de cops ha arribat a l’equador amb 6-8, després d’un parcial igualat (3-3).

Després del descans llarg, el CN Sant Andreu s’ha adjudicat el tercer quart (2-1) i ha arribat a l’últim període amb un ajustat 8-9. Marina Cordobés, en un contraatac, i Ari Ruiz, des de l’extrem, han marcat per les andreuenques i Sílvia Morell, per les mataronines. En el tram final, Keszthleyi ha tornat a marcar diferències amb un gran gol al límit de la possessió (8-10). El conjunt barceloní ha continuat sense veure porteria en les superioritats i ha acabat sucumbint en el primer duel de la final.