Terra promesa i hostil
Handbol. El Barça, aspirant a la dotzena Champions, s’enfronta al Kiel en les semifinals de Colònia (18 h), on el conjunt alemany jugarà amb avantatge
El Barça continua fidel a la seva cita de final de curs al Lanxess Arena de Colònia. Per sisena vegada consecutiva, dotzena en 15 edicions, el conjunt blaugrana s’ha guanyat un lloc entre els quatre primers en la catedral de l’handbol europeu. Camí del seu dotzè títol, l’equip de Carlos Ortega tindrà un penúltim obstacle majúscul a semifinals (18 h, per Esport 3), el Kiel, amb quatre corones al seu palmarès i que, rere el Barça, és el club amb més participacions i victòries a Colònia. En l’altra semifinal (15.15 h) s’enfrontaran el Magdeburg, vigent campió i també amb quatre copes d’Europa a les vitrines, i l’Aalborg danès, que va ser finalista el 2021 i encara sospira pel primer guardó. Per segona temporada consecutiva, accedeixen a la fase final els dos primers classificats de la fase de grups, que van sortir victoriosos amb més o menys solvència de l’eliminatòria de quarts de final.
Una defensa duríssima
El Kiel, tot i ser el primer classificat en el grup A de la Champions, arriba a la final a quatre després d’una trajectòria irregular. A la Bundesliga, dominada pel Magdeburg, no ha pogut passar de la quarta posició i en els quarts de final de la competició europea va haver de fer un sobreesforç suprem per remuntar nou gols en la tornada contra el Montpeller (39-30 i 31-21). Precisament, Ortega se centra en aquell partit per remarcar un dels punts forts del Kiel de Filip Jícha: “Hem de tenir en compte la seva duresa defensiva, l’hem de neutralitzar. En el partit de quarts van començar molt durs i va ser clau perquè poguessin remuntar els nou gols.” El tècnic andalús considera que el seu paper discret a la Bundesliga els pot fer més “perillosos” perquè intentaran salvar la temporada a Colònia. “Ens trobarem un 6-0 duríssim, un 3-2-1 molt agressiu, un 3-3 en atac, a vegades aniran amb 7. Són moltes coses a preparar i hem d’estar molt bé el dia D i l’hora H.” Com sempre que es juga al Lanxess, s’ha de tenir en compte que el Barça estarà en clara minoria a les grades –uns 300 aficionats han viatjat a Colònia– i que els conjunts alemanys, el Kiel i el Magdeburg, sortiran amb avantatge. “Ja m’agradaria que es pogués jugar aquí a Barcelona i que omplíssim amb 20.000 persones perquè seria bo per a tots, però a Colònia és un èxit assegurat, tot i que és un hàndicap amb el qual competim tots els equips no alemanys.”
Més enllà de la fortalesa en la rereguarda, amb dos bastions com Hendrik Pekeler i Patrick Wiencek a l’eix de la defensa, Ortega considera que en atac Eric Johansson és ara per ara el jugador més determinant del Kiel: “Està jugant un paper estel·lar marcant gols, capaç de llançar des de fora i fintar.” Altres integrants de la primera línia que s’han de tenir en compte són el central de les illes Fèroe Elias Ellefsen á Skipagotu, amb un un contra un molt agressiu que provoca exclusions i amb capacitat per generar molt joc pels pivots i els laterals, i el lateral esquerre austríac Mykola Bilyk, tan genial com irregular.
En l’altra semifinal, el Magdeburg, el vigent campió, torna al Lanxess Arena amb números i credencials que espanten. Campió de la Bundesliga i la copa alemanya, i de la Super Globe, voldrà rubricar una campanya rodona amb la segona Champions consecutiva, una fita que a Colònia només ha aconseguit el Barça (2021-22). L’Aalborg, que va perdre la final del 2021 contra els blaugrana (36-23), intentarà trencar els pronòstics amb un bloc més experimentat. Un dels seus baluards és a la porteria, defensada per Niklas Landin. “Serà difícil mantenir el ritme del Magdeburg, però juguen d’una manera molt danesa i sabrem com afrontar-ho”, sentencia.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024