Handbol

Actors protagonistes

Final a quatre. Richardson i Frade han guanyat pes específic en un Barça en què molts jugadors han fet un pas endavant

A principis de curs s’obrien moltes incògnites en un Barça en què, més enllà de la marxa de Ludovic Fàbregas (Veszprém) i Luka Cindric (Dinamo de Bucarest), va haver de front a la baixa de llarga durada per lesió de Domen Macuk, que estava destinat a convertir-se en el central titular. Molts jugadors havien de fer un pas endavant, sobretot per cobrir “l’esvoranc”, en paraules de Carlos Ortega, deixat per l’adeu de Fàbregas, el considerat millor pivot del món. Un dels focus estava posat sobre Luis Frade. El pivot portuguès ha respost a les expectatives fins al punt que s’ha guanyat la renovació fins al 2026, amb un curs més d’opcional. El mateix tècnic andalús ha elogiat el creixement de Frade: “Ha fet un pas endavant important, tant en defensa com en atac. Està tenint uns números fantàstics.” Pel que fa a la direcció de joc, la primera aposta d’Ortega ha estat el lateral francès Melvyn Richardson: “La lesió de Makuc ens va trastocar els plans i sobre el paper és potser on havíem de patir més, però Richardson ha fet dues passes endavant i entre Petar Cikusa [la gran irrupció del curs] i Pol Valera [ara lesionat] l’estan ajudant.”

Més que per la renovació, Frade estava pressionat aquestes últimes setmanes pel naixement del seu primer fill, Gonçalo, que per sort va ser el cap de setmana de la copa i ja no haurà de patir per la coincidència amb la final a quatre de Colònia. Al seu torn, Richardson acaba contracte el 2025 i, tot i que s’ha publicat que podria marxar al Wisla Plock polonès, el lateral diu que no hi ha res tancat: “Això son rumors i encara queda un any. La veritat és que no hi ha res signat. Ens hem de reunir i mirar què és el millor per al club i per al meu futur.”

Petar i Djordje, plegats a Colònia

Els bessons de Bordils Petar i Djordje Cikusa (2005) formen part de l’expedició del primer equip del Barça a Colònia. Fins ara, sempre havien seguit la final a quatre de la Champions per televisió i aquest cop la podran viure en primera persona. És molt probable que Petar disposi de minuts i s’haurà de veure si Djordje és un dels escollits per entrar en la convocatòria final. En tot cas, serà de moment l’últim trajecte plegats en les files del Barça perquè a partir del curs vinent Djordje jugarà un any com a cedit al Montpeller. La idea és que a partir del 2025 torni i comparteixin vestidor amb el seu germà com a jugadors del primer equip a tots els efectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)