Handbol

El Barça alça la dotzena Champions en una final molt equilibrada contra l’Aalborg (30-31)

El Barça torna a regnar a Europa. En una final molt anivellada, l’equip blaugrana ha sabut resoldre en els últims minuts un duel espectacular amb l’Aalborg, que ha acabat sucumbint per un mínim 30-31. El Barça suma la seva dotzena corona europea, la tercera en les quatre últimes edicions, i l’Aalborg perd la seva segona final. L’equip danès, en tot cas, ha presentat molta més batalla que el 2021, quan va perdre també amb els blaugrana per un contundent 36-23. El triomf ha estat coral, altre cop amb una defensa molt sòlida, mentre que en atac ha brillat la tripleta francesa, amb Melvyn Richardson (8), Dika Mem (7) i Timothey N’Guessan (6).

La primera línia del Barça ha començat inspirada amb gols de Richardson, Mem (2) i Carlsbogard en les primeres accions (2-5). El joc per moments s’accelerava, amb intercanvi de gols, però amb les primeres rotacions blaugrana i les aturades de Niklas Landin l’Aalborg restablia l’equilibri (8-8). Dues dianes de N’Guessan tornaven a donar un nou impuls al Barça (8-10) i Stefan Madsen optava per demanar temps mort. En el bàndol català, Carlos Ortega feia entrar Gonzalo en el lloc de Nielsen, però el duel a la porteria l’ha guanyat l’equip danès en el primer acte, que s’ha acabat amb taules després d’un segon penal executat per Richardson (15-15).

Amb la primera línia francesa al comandament –Richardson, Mem i N’Guessan–, el Barça mantenia la iniciativa en els primers compassos del segon temps, però l’Aalborg replicava amb l’efectivitat de Hansen en els penals i les accions de talent del jove Mads Hoxer. L’equilibri era total i així s’arribava als últims 10 minuts amb empat a 25. La final podia anar de petits detalls. Nielsen havia tornat a la porteria blaugrana i ha fet un parell d’intervencions de mèrit. Un llançament de Petar Cikusa i un rebot aprofitat per Luis Frade obrien una petita escletxa pel Barça (26-28). L’Aalborg apostava per atacar amb set jugadors i inicialment li ha donat resultat, però en l’equip blaugrana apareixien els extrems i els gols de Wanne i Janc enfilaven la renda catalana fins al 27-30. El títol ja era més a prop del Barça, però una exclusió de Mem (56’) per protestar tornava a complicar el partit. L’Aalborg agafava aire i tornava a ajustar el resultat (29-30). Amb 30-31, el conjunt escandinau ha disposat de 10 segons per forçar la pròrroga. El Barça s’ha mantingut ferm i en l’últim llançament de falta, amb el rellotge a zero, Mikkel Hansen ha estavellat la pilota al travesser. El Barça era campió i l’estrella danesa tancava la seva etapa professional de clubs sense alçar un títol europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)