Natació

Jessica Vall es queda a dues centèsimes de la mínima olímpica en 200 m braça

La nedadora del CN Sant Andreu, de 35 anys, ha dominat la prova de principi a fi, però amb 2:23.93 s’ha quedat a un sospir del somni de ser als Jocs de París

Dues ínfimes centèsimes (2:23.93 i 2:23.91) han separat la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu) de la mínima de 200 m braça per als Jocs de París, la que havia de ser la seva tercera participació olímpica. Acostumada a esbossar el millor dels seus somriures a cada títol estatal, aquesta tarda ha sumat el vuitè en la seva prova preferida, la nedadora catalana de 35 anys no ha pogut reprimir les llàgrimes de frustració quan ha vist el seu registre en la cinquena i última jornada del campionat d’Espanya Open de Palma. La cruesa i la tirania del cronòmetre. Vall ha arrencat amb molta determinació i ha dominat la prova per davant de Marina García (CN Sabadell) i Emma Carrasco (CN Sant Andreu). Com és habitual, ha anat de menys a més, ha acabat amb força, però li han sobrat dues centèsimes per assolir el seu objectiu. García ha estat segona amb 2:25.76 i Carrasco tercera, amb 2:26.42. L’única esperança per a Vall de ser a París seria que fos repescada amb la mínima B (2:24.63), atesa les poques nedadores que han segellat la marca en aquesta especialitat.

La primera possibilitat de mínima olímpica ja s’havia esvaït en els 200 m braça masculins. El tarragoní Carles Coll (CN Sabadell) ha sortit a totes i fins als 150 metres (29.36, 1:02.16 i 1:35.45) ha estat en disposició de rebaixar la marca de selecció, però l’últim parcial se li ha fet molt llarg i ha aturat el cronòmetre en 2:10.58, millor marca personal, però a 9 dècimes del bitllet olímpic (2:09.68). El mallorquí Hugo González de Oliveira (Real Canoe) s’ha classificat en segon lloc (2:11.96) i el canetenc Àlex Castejón (CN Sabadell), en el cinquè, el tercer entre els nedadors de la federació espanyola (2:13.17).

Mireia Belmonte, sense Jocs

En els 400 m lliure, la badalonina Mireia Belmonte, la millor nedadora catalana de la història amb quatre medalles olímpiques al seu palmarès, ha vist com se li escapava la seva última oportunitat de certificar el bitllet per als seus cinquens Jocs. En les sèries matinals ja s’havia guanyat l’accés a la final A pels pèls. En la cursa definitiva no hi hagut miracle i Belmonte, sisena amb 4:20.72, s’ha quedat molt lluny de marca estipulada per ser a París (4:07.90). La primera plaça ha estat per a la belga del CE Mediterrani Valentine Dumont (4:07.97), mentre que la vallesana Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu) ha ocupat la tercera plaça (4:15.23).

En els 400 m lliure masculí, el lleidatà del CN Sabadell Ferran Julià ha marcat el ritme fins als 250 m, però no ha pogut respondre a l’espectacular canvi de ritme de l’andalús Carlos Garach, que s’ha acabat imposant amb un nou rècord d’Espanya (3:47.29). Julià, que serà en els Jocs en el relleu de 4x200 m, ha assolit el subcampionat amb una nova marca personal de 3:50.46.

En els 50 m esquena, la nedadora manresana del CN Barcelona Mireia Pradell s’ha quedat, amb 28.49, a les portes del títol. La valenciana Carmen Weiler (Real Canoe) s’ha endut la victòria amb 29.46 i ha signat el triplet en les proves d’esquena. La castellonenca Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) ha completat el podi (28.63). En la prova masculina, Adrián Santos (CN Sant Andreu) també ha ocupat el tercer lloc (25.55).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.