Atletisme

Josué Canales, a la final de 800 m per la porta gran

Pol Retamal i Jaël-Sakura Bestué marquen territori en les eliminatòries de 200 m, tot i que queden lluny de les mínimes de competitivitat olímpica

El gironí Elvin Josué Canales (New Balance) ha estrenat la seva condició de seleccionable per a les grans cites internacionals amb una victòria incontestable en la segona eliminatòria dels 800 m (1:50.17) del campionat d’Espanya de La Nucia (Marina Baixa). Ha pres el comandament des de l’inici, amb un parcial de 400 m més aviat lent (57.86), i n’ha tingut prou amb l’acceleració en els 200 m finals per arribar a meta amb el control total de la situació. En aquesta sèrie també s’ha guanyat la plaça Álvaro de Arriba (1:50.52). Tots els caps de cartell han accedit a la final de demà al migdia (13.30 h), en què saltaran espurnes a la recerca del bitllet olímpic, amb Mohamed Attaoui, Saúl Ordóñez, Mariano García i Adrián Ben, entre d’altres. En la final femenina (13.20 h) també hi serà la jove arenyenca de 17 anys Marta Mitjans, segona en la segona semifinal d’avui amb 2:10.59.

En les eliminatòries de 200 m, Pol Retamal i Jaël-Sakura Bestué, dos dels atletes que persegueixen les mínimes d’excel·lència per a París (20.36 i 22.80) s’han quedat lluny del seu propòsit. Retamal, amb 21.25, tampoc ha volgut cremar tots els seus cartutxos i ha afrontat el tram final molt relaxat. Bestué s’hi ha esforçat més (23.42), però s’ha vist molt perjudicada pel vent en contra (-3 m/s). Demà tindran dues oportunitats més en les semifinals programades pel migdia (12.50 i 13.05 h) i la gran final del vespre (20.35 i 20.45 h) en un doble hectòmetre en què són els grans favorits per revalidar el títol.

Daniela Fernández, quarta en disc

En la final de disc, Daniela Fernández (València) s’ha quedat a les portes del podi, amb un millor intent de 51,47 m que l’han situat en la quarta plaça. Andrea Alarcón (AA Catalunya), subcampiona en l’última edició, s’ha classificat en setena posició (49,53 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)