Atletisme

El gironí Elvin Josué Canales, plata en el 800 metres de l’estatal

L’atleta gironí de 22 anys Elvis Josué Canales s’ha penjat aquest migdia la medalla de plata en la final dels 800 metres del campionat d’Espanya d’atletisme que es disputa a la Nucia (Marina Baixa) amb un temps d’1:45.53. La cursa ha estat d’alt nivell i l’atleta nascut al Marroc Mohamed Attaoui ha trencat la presumpta igualtat amb una exhibició (1:45.03). El podi l’ha completat el gallec Adrián Ben (1:45.55). Canales té arrels d’Hondures i viu a Girona des que tenia 2-3 anys. Té la nacionalitat espanyola, però havia competit anteriorment amb Hondures. Des d’aquesta setmana, és elegible per formar part de la delegació de la federació espanyola en competicions internacionals.Canales té la mínima olímpica –va fer 1:44.49 a Guadalajara la setmana passada establint un nou rècord català– i aspira a ser els Jocs de París.

En els 800 metres femenins, l’arenyenca Marta Mitjans ha acabat en la cinquena posició, però amb només 17 anys s’ha reivindicat en el campionat i ha fet marca amb 2:03.92. La campiona, Lorea Irarzábal, ha establert un nou rècord del campionat amb 2:00.12 .

En els 200 metres, tant Jaël-Sakura Bestué com Pol Retamal han segellat l’accés a la final de la tarda. El vigent campió ha guanyat la primera semifinal amb 20.73 amb una gran autoritat i aquest vespre (20.25 h) busca l’or i la mínima olímpica (20.36). També ha accedit a la final el català Adrià Alfonso. Bestué, per la seva banda, que també defensa el títol, ha guanyat la semifinal amb 23.18 i en la sessió de tarda buscarà la mínima olímpica (22.80). També ha segellat l’accés a la semifinal amb el millor temps de les participants, Xènia Benach (13.21) en els 100 metres tanques. En la javelina femenina, Katia Coquis ha estat sisena amb 46,70 metres i l’or se l’ha penjat Yulenmis Aguilar amb 59,85 m. En salt d’altura, Eduard Fàbregas ha acabat quart amb 2,09 m. L’or se l’ha endut David González (2,15 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)